Biznis

Po prvi put od otvaranja 2008., svi poslovni prostori u TC Džananović u funkciji, trenutno nema “slobodnog kvadrata”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Shopping centar “Džananović” u Zenici je otvoren 29. februara 2008. godine i u svojih nepunih 14 godina poslovanja bio je mjesto susreta hiljada Zeničana, gostiju i posjetilaca ovog Grada. Ono što su neki zamjerili jeste činjenica da cjelokupan poslovni prostor na sve tri etaže nije bio ispunjen. nikada, u potpunosti. Sve do ovih dana, što su nam potvrdili u ovom Centru.

Ono što je više nego vidljivo jeste da se privode krwju unutarnji radovi u prostoru na prizemlju (i spratu), na samom ulazu (lijevo), u prostoru u kojem se prije nalazila jedna bh. banka. Osim bivšeg “njenog”, prostor iznad, koji zbog specifičnosti povezanosti s prizemljem nikada u 14 godina postojanja Centra nije bio korišten, dobiće konačno zakupca. Internacionalni brend s sjedištem u Turskoj DeFacto će uskoro otvoriti svoj objekt na ovoj lokaciji. DeFacto je već pet godina pristutan u BiH.

Bila je to prilika da provjerimo šta je sa ostalim lokacijama u centru, te smo bili više nego prijatno iznenađeni. Još jedan prostor koji od otvaranja 2008. nikada nije bio u funkciji, a nalazi se “u zaleđu” centra prema Kamberovića polju, uskoro dobija “vlasnika”. Evropski internacionalni brend Sinsay, koji ima sjedište u Poljskoj, uokviru korporacije LPP drži brendove Reserved, Mohito, House, Cropp i Sinsay. Uslovi oba ova brenda bili su veoma zanimljivi, jer su tražili prostore od 800 do 1.000 m2, što im je na kraju i udovoljeno.

Nedaleko je, odnedavno, i nova sjajna lokacija za najmlađe, odlična izbor igrački u DexyCo radnji, ali i neki drugi sadržaji, a nakon COVID-mjeseci pauze, ponovno su u punoj funkciji i svi ugostiteljski i restoranski kapaciteti u Centru. Oni koji obiđu i ostale donedavno prazne lokacije ugodno će se iznenaditi.

Obzirom da se ne radi o članku komercijalnoj karaktera, nećemo iznositi dodatne detalje o terminima, lokacija i drugim brendovima, sve to prepuštamo posjetiocima centra, ali i marketing službama pomenutih brendova. Ono što nas raduje jeste da interes za ovaj, sigurno najposjećeniji lokalitet u gradu ne jenjava, naprotiv, sve je veći. Kako nam rekoše domaćini, trenutno nema “slobodnog kvadrata”

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno