Ostali sportovi

Plesna akademija Victory Zenica na “Gloria Fest Day” osvojila 18 zlatnih medalja i 6 zlatnih trofeja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Šampioni grada Zenice, članovi Plesne Akademije “VICTORY” po ko zna koji put vratili su se u svoj grad sa takmičenja,ponosni, srećni i uspješni, navodi se u saopćenju ovog kluba.
Čast nam je bila biti dio trećeg “Gloria Fest Day” u Velikoj Kladuši. Dugo smo putovali, naporno radili i spremali se za taj dan. Mnogo toga smo se odrekli da bi sve stigli na vrijeme i da svi budu ponosni na nas, kazala je trenerica Jasenka Bitić-Ramić, koja je ujedno na ovom velikom takmičenju bila na mjestu sudije.
Iz Plesne Akademije “VICTORY” na putu za Veliku Kladušu otišlo je 38 plesača u dobi od 4. do 17. godina , hrabro se takmičili sa ostalih 900 učesnika i u Zenicu donijeli 18 zlatnih medalja i 6 zlatnih trofeja.
Kao što je već poznato VICTORY  plesači su veoma uspješni i naš grad ponosno predstavljaju na svakom svom plesnom koraku.
-Mi smo veoma ponosni na našu djecu, zajedničkim snagama se borimo za bolje sutra jer podršku Grada još uvijek nismo imali! Iako smo se više puta javljali i slali zahtjeve, na koje nikad nismo dobili ni pismeni ni usmeni odgovor! Žalosno je što su ovakvi talenti izignorisani, bez ičije podrške, bez ičije pohvale i pažnje. Čekaju nas mnogobrojna takmičenja, radionice, edukacije koje sve sami finansiramo. Prije četiri mjeseca smo sami renovirali prostor u kojem treniramo da bi našoj djeci bilo lijepo i ugodno, da bi imali više vremena i prostora za treniranje. Nadamo se pozivu  Gradonačelnika Fuada Kasumovića i ovim putem ga javno pozivamo da se oglasi i posjeti nas klub koji broji blizu 120 članova! Nadamo se da će i ovaj sport biti podržan od našeg grada, kao i drugi, jer ovo su djeca Zenice koja vrijedno rade i prave rezultate i koja zaslužuju pažnju isto kao i svaki drugi sportista.
Mnogi izazovi nas čekaju, dosta toga želimo da ostvarimo ali je veoma teško raditi sam i boriti se za mnogo djece, kazala je trenerica Plesne Akademije “VICTORY” koja nastavlja sa borbom i spremanjem za naredno takmičenje koje se održava za dvije sedmice.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno