Zenica

Ples za studente: Besplatni časovi argentinskog tanga, salse i bachate

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Univerzitetske godine donose mnoge izazove i obaveze, ali i priliku za obogaćivanje svog života van akademskih učionica. Jedan od načina za to je upuštanje u svijet plesa, koji donosi radost, vježbu i nova iskustva. Plesne vještine nisu samo zabavne, već i korisne u svakodnevnom životu. Svjesni važnosti ovog aspekta, Plesni studio Silver Moon Zenica u saradnji s Unijom studenata Univerziteta u Zenici, nudi besplatne časove plesa za studente tokom naredna tri mjeseca. Časovi će obuhvatiti tri plesa i to: argentinski tango, salsu i bachatu.

Ples je umjetnost koja premošćuje jezične i kulturne barijere. Argentinski tango, salsa i bachata su plesovi koje slave strast, ritam i međusobnu interakciju. Osim što su fizički izazovni i zabavni, ovi plesovi uče nas boljoj komunikaciji, koordinaciji pokreta i osjećaju za ritam. Kroz njih, studenti mogu naučiti vrijedne životne lekcije o povjerenju, saradnji i izražavanju emocija na suptilan način.

Instruktor plesa, Dino Omerspahić dodaje: “Vjerujem da je ples važan dio obrazovanja mladih ljudi. Ples ne samo da dopridonosi fizičkoj kondiciji, već potiče i samopouzdanje i društvene vještine, što je ključno za buduće akademske građane.”

Unija studenata Univerziteta u Zenici podržava ovu inicijativu, a njihov predsjednik Faris Preljević ističe: “U današnjem svijetu, gdje je komunikacija sveprisutna, ples postaje važan dio društvenih interakcija. Vještine bontona, kulture i plesa mogu značajno doprinijeti budućem uspjehu naših studenata u profesionalnom i ličnom životu.”

Besplatni časovi plesa za studente predstavljaju priliku za spoj zabave i edukacije. Učešćem u njima, studenti će steći vještine koje će im koristiti u svim sferama života, uključujući akademsku, poslovnu i društvenu. Pozivamo sve zainteresirane studente da se priključe ovoj inicijativi i otkriju čari plesa. Za upis na tečajeve popunite prijavni formular na linku a prvi čas je u utorak 17.10.2023. u prostorijama Prve gimnazije u Zenici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno