Zenica

Plenum ZDK: Protesti sjećanja na 7. februar

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Plenum građana Zenice najavio je za  subotu okupljanje i novi mirni protest građana u povodu obilježavanja godišnjice događaja i protesta od 7. februara prošle godine.

Kako je planirano “plenumaši” će se okupiti na šetališnom trgu kod robne kuće Bosanka, koji će za ovu priliku biti preimenovan u „Trg 7.februar”, a zatim mirnim protestom i mimohodom prošetati do trga ispred nekadašnje Gradske kafane. Na ovom platou će uraditi performans, tokom kojeg će u nedovršenoj fontani instalirati papirnati spomenik, a nakon toga će se ovaj protest završiti.

Tokom protesta okupljenim građanima će se obratiti neki od članova Plenuma, koji će iznijeti svoja viđenja učinjenih promjena uvjetovanih protestima prošle godine. Na više lokacija u gradu danas su se pojavili plakati koji Zeničane pozivaju da se okupe sutra u 11 sati kod Robne kuće “Bosna”. Na plakatima se navodi “Tiha voda lomi brijeg”, te “Ne sumnjajte u moć mirne, ali uporne borbe”. 

Podsjetimo, od četvrtka, 5. februara, u funkciji je Operativni štab u sjedištu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH koji prati situaciju i poduzima aktivnosti na planu zaštite sigurnosti građana, a u vezi s najavljenim mirnim okupljanjima u povodu obilježavanja februarskih protesta.  Uz pripadnike Direkcije, u radu Operativnog štaba, koji je formiran na temelju Sporazuma o međusobnoj saradnji između policijskih agencija, potpisanog u junu prošle godine, sudjeluju i službenici Granične policije BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu, Federalne uprave policije i kantonalnih MUP-ova.

10979289 10153054455948996 1064983057 n



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno