Košarka

Planovi u KŽK „Čelik“ za narednu sezonu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkaški ženski klub (KŽK) „Čelik“ okončao je proteklu takmičarsku sezonu, 2021/2022, u Premijer ligi na šestoj poziciji. Za ovaj mladi tim, sastavljen uglavnom od mlađih košarkašica, bio je to odličan rezultat, kazali su u KŽK „Čelik“.

U proteklom periodu nakon završenog prvenstva u seniorskoj ligi, kadetska i juniorkska ekipa KŽK Čelik stigle su do polufinala državnog prvenstva.

O preteklom periodu i planovima za budućnost izjavu za Zenicablog dao nam je Armel Mujaković, šef stručnog štaba KŽK „Čelik“.

-Nismo stajali sa radom nakon završetka seniorske lige, nastavili smo da radimo sa juniorkama i kadetkinjama.plasirali se  sa kadetkinjama i juniorkama na polufinalna takmičenja. Imamo tri igračice koje su ušle među 15 igračica za reprezentaciju i to Ema Mačkić U16 i Dalila Bilić i Anida Časusević U18.

Isto tako veoma bitna stvar je što ćemo od ove sezone igrati A1 ligu sa kadetkinjama i par starijih igračica koje će imati manju minutažu u seniorkom sastavu.

Kako je nastupio raspust radimo tri sata sa igračicama ujutro od 8 do 11 sati na ispravljanju  njihovih grešaka, koje smo uočili kroz prošlu sezonu. Nove igračice u timu su iz ŽKK Konjc, Zerina Kadić i Berina Mustafica, obje su 2003. godište i koje se uklapaju u našu ekipu, jer su mlade i studirat će ovdje u Zenici.

Osim ove dvije košarkašice iz Konjica stručni štab planira još jedno pojačanje mlađu visoku košarkašicu.

Nakon skoro jednogodišnje pauze u trenažnom procesu je ponovo Amna Isaković.

Najbolja košarkašica „Čelika” u protekloj sezoni, Ajla Selimović, prema najavama ima ponudu da sportsku karijeru nastavi u Španiji, Belgiji ili Mađarskoj. -, saopštio nam je trener Mujaković.

KŽK „Čelik” će krajem augusta biti domaćin i organizator  Memorijalnog turnira “Amna Fazlić”.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno