Zenica

Planinarska Čimburijada na Liscu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U znak dolaska proljeća Planinarsko društvo Tajan-Lisac Zenica organizuje tradicionalnu manifestaciju Planinarska Čimburijad.na planini Lisac. Tako se i ove subote okupilo preko stotinu planinara na platou ispred planinarskog doma Lisac. Po lijepom sunčanom vremenu gosti su uživali u planinarskoj stazi koja vodi iz sela Bukovica do planinarskog doma Lisac. Dolaskom na dom domaćin je tredicionalno dočekao sve učesnike toplim prostorijamau domu, planinskim čajem i čimburom koji se peće sa ljekovitim srijemošem (poznatim kao Medvjeđi bijeli luk). Ovim receptom kojim se sprema planinarski čimbur gosti su oduševljeni jer neki gosti tradicionalno dolaze za ovu manifestaciju a kako kažu da nema nigdje ukusnijeg čimbura ko na Liscu.
Ovogodišnjoj manifestaciji odazvali su se gosti iz PD“ Zefir“ Gračanica, RPD „Distrikt“ Brčko, „Majevica“ Srebrenik, koji po prvi put dolaze u Zenicu i obilazak planine Lisac “,Drenik” Živinice „Lisin“, „Bjelašnica“, „Željezničar“, Sarajevo, „Konjuh“ I „Poštar“ Tuzla, „Bila“ Han Bila, Te Zenička društva Mladost, Vedro, Željezara i Tvrtkovac.
Poslije druženja neki gosti su se vratili svojim kućama, dok je večina gostiju ostala na konaku u planinarskom domu gdje im je domaćin prirediti zabavno planinarsko veče.
Kapo Bernadin, sekretar društva
11070259 10152677028605308 4032213910283405874 n

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno