Politika

Pivić: Pozivam gradonačelnika da vrati Budžet, umjesto da traži krivca u drugima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Neusvajanje Prijedloga Odluke o privremenom finansiranju Grada Zenice za period 01.01.-31.03.2020.izazvalo je brojne komentare i optužbe na relaciji gradonačelnik-vijećnici. Putem Facebooka je reagirao i predsjednik GO SDA Zenica, Nezir Pivić. Reagovanje prenosimo u cjelosti:

“Poštovane sugrađanke i sugrađani Zenice, sposobnost samoprozvanog eksperta dostigla je vrhunac i od Zenice je napravio grad slučaj. Od silnih laži i praznih obećanja pa i tvrdoglavosti previše se prekombinirao i na kraju sam sebe doveo u stečaj.

Ako se malo vratimo u prošlost vidjet ćemo da su sva rješenja ovog samoprozvanog eksperta išla u pravcu jednog jedinog rješenja, a to je stečaj. Prvo je to predlagao za NK Čelik, zatim Zenicatrans, a sad je i sam grad doveo u blokadu. Igrajući se po dječijem principu “ako nije po mom, vratite mi moje igračke” doveo se u poziciju da nema gdje dalje, ali za sve su ponovo krivi neki drugi.

Obećavao je samoprozvani ekspert puno toga pa je tako obećao i grijanje, ali prođoše mu tri godine u lažnim obećanjima i ublehama i sjeti se da je građanima Zenice hladnije nego ranije, pa je ponovo neko drugi kriv. Obećavao je i put za Babino širok 6 metara, a sad je takav amandman neprihvatljiv. Igrajući po principu ili će biti kako ja kažem ili nikako, izgleda da je dobio to drugo.

Pozivam samoprozvanog eksperta da, s obzirom da ga je dva puta povlačio, budžet vrati na Gradsko vijeće i na taj način ispoštuje svoju zakonsku obavezu kako bi se gradski vjećnici mogli očitovati, a Grad dobio budžet ne po želji ni gradonačelnika ni SDA već onakav kako gradski vijećnici odluče.

Nervoza koju pokazuje je razumljiva iz razloga što su na naplatu došla sva lažna obećanja. Svi oni koji su ranije ranije radili sa gradonačelnikom imali su običaj reći za njega da je dobar saradnik, jer se ne miješa u svoj posao, ali ne voli ni da se njemu drugi miješaju u izjave. Zaboravio samoprozvani ekspert da izjave ništa ne znače bez djela. I na kraju su mu samo ostale isprazne izjave i traženje krivca u drugima.”

Prof.dr.Nezir Pivić, predsjednik GO SDA Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno