Politika

Pivić poručio Kasumoviću: Apelujem da pobijedi razum

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić istakao je kako je usvojen rekordan budžet, ali je govorio i o koaliciji na državnom nivou, te izboru sudija za Ustavni sud BiH u jučerašnjoj Hayatovoj emisiji ‘Dobar dan BiH’.

Ako analiziramo druge vlade, uspjeli smo donijeti najvažniji dokument o radu vlade i spremni smo ušli u ovu godinu- rekao je Pivić.

Istakao je kako će dva miliona KM biti izdvojena za obrazovanje, nauku i sport, dok će prioriteti biti stabilnost, sigurnost i razvoj.

Kada je riječ o sigurnosti, premijer ZDK kaže da je potrebna adekvatna priprema, posebno jer su viši nivoi vlasti i krizi te se i ne sastaju.

Želimo historijske projekte, a posebna pažnja bit će na Kantonalnoj bolnici u Zenici- dodao je on.

Pivić je podcrtao da je fokus na mladima, posebno istraživačima i njihovoj finansijskoj podršci, a naveo je i kako je zadovoljan radom vlade te saradnjom sa ministrima.

Pivić je podcrtao da je fokus na mladima, posebno istraživačima i njihovoj finansijskoj podršci, a naveo je i kako je zadovoljan radom vlade te saradnjom sa ministrima.

Saradnja sa Gradom Zenica: Očekujemo bolje dane

Govorio je i o saradnji sa gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem.

To nije nešto čime se možemo pohvaliti, ali očekujemo bolje dane. Politički odnosi ne trebaju da se odvijaju preko života građana- rekao je on.

Napominje kako je potrebna ozbiljnost i odgovornost, jer se politički odnosi ne trebaju odvijati preko života građana.

Napomenuo je i na sporenje oko zemljišta Kantonalne bolnice.

Ja bih apelovao da pobijedi razum i da radimo za građane. Ako izgubimo još jedan dan, bit će ozbiljna šteta za građane-dodao je.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno