Politika

Pivić: Kasumović je opasan po Zenicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pivić: Kasumović je opasan po Zenicu – Povodom objavljivanja odluke Ustavnog suda FBiH kojom je utvrđeno da je Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim taksama Grada Zenice nije u skladu sa Ustavom FBiH, oglasio se i predsjednik SDA Zenice Nezir Pivić.

U svojoj izjavi ističe kako je ovakva presuda Ustavnog suda FBiH očekivana, s obzirom da su po istom osnovu već ranije proglašene neustavnim odluke općinskih vijeća o komunalnim taksama u desetak općina FBiH.

– Nakon Presude Ustavnog suda FBiH i pticama na grani je jasno da je Fuad Kasumović u ovo sve išao svjesno dovodeći u zabludu građane Zenice, a jedini razlog za sve je prikupljanje jeftinih političkih poena – kazao je Pivić za Faktor.

On je obrazložio razloge zbog koji su vijećnici SDA u Gradskom vijeću Zenica podržali ovu odluku.

– I Klub vijećnika SDA Zenica u Gradskom vijeću je glasao za takvu odluku jer je Kasumović u nekoliko navrata s govornice uvjeravao vijećnike da se konsultovao s najvećim stručnjacima i da će takva odluka pomoći Gradu Zenica u finansiranju nekoliko oblasti, prije svih sporta i kulture. Obzirom da je naša jedina misija u Gradskom vijeću Zenica podržati odluke koje će za rezultat imati bolji život naših sugrađana, naivno smo povjerovali najvećem ublehašu u historiji Zenice i podržali takvu Odluku vodeći se isključiovo mišlju da institucija gradonačelnika ne bi smjela ići do te mjere u podvalama svojim građanima. Čini se da je Fuad Kasumović za vlast spreman ići i na mnogo gore stvari. Gradonačelnik je postao opasan po Grad Zenicu. Vuče poteze koji se više racionalno ne mogu objasniti – istakao je Pivić.

Donošenje odluke i zahtjev za njenim preispitivanjem pred Ustavnim sudom FBiH Pivić naziva dogovorenim scenarijem.

– Da je sve bio dogovreni scenarij danas je mnogo jasnije! Snage centra je zatražila preispitivanje ove Odluke pred Ustavnim sudom FBiH, a danas su se spojili sa Fuadom Kasumovićem i njegovom strankom tako što je predsjednik Snage centra nosilac liste za fedealni parlament ispred Nezavisnog bloka i nakon svega postavlja se logično pitanje šta im je zajedničko?! Odgovor je svima jasan a to je lični interes i zaštita njihovih poslovnih partnera i finasnijera kao sto su izmedu ostalog i kladionice, ali i osobe sporne reputacije kao “graditelji” Zenice na štetu građana Zenice – tvrdi Pivić.

Zbog ovakvog scenarija, prema njegovim riječima, štetu trpi budžet Općine Zenica.

– Ono čega smo svjesni i u čemu su uspjeli Fuad Kasumović i Eldin Vrace jeste da komunalne takse za 2017.godinu nisu naplaćene, odnosno u Budžetu 2017. nije bilo ni jedne KM po ovom osnovu i to je ono što svakako nismo željeli. Postavlja se pitanje da li je Fuad Kasumović u ovo ušao svjesno? Da li je u dogovoru s kladioničarima i Eldinom Vracetom i Snagom centra ili “Sramotom centra” kako je svojevremeno nazivao Fuad Kasumović, obzirom da ih na neki način kreditira novcima građana Zenice? Ovo su samo neka od pitanja na koja, nažalost, građani Zenice neće dobiti odgovore. Građani Zenice, nakon svega, sigurno će dobiti novi cirkus i predstavu za javnost Fuada Kasumovića i njegovog tzv PR tima, umjesto da se samoprozvani ekspert pozabavi savjetovanjem sa provjerenim stručnjacima radi iznalaženja odluke kojom će zaista, ukoliko želi, u šta opravdano sumnjamo, smanjiti broj kladionica – dodao je Pivić.

Na kraju je istakakao da su kladionice jedno veliko zlo. Među pet firmi sa najvećim profitom je jedna kladionica iz Čitluka, milijarde se daju na klađenje. Tome treba stati u kraj, poručuje Pivić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno