Uncategorized

Pismo podrške Vladi Republike Turske i turskom narodu u borbi protiv terorizma i terorističkih organizacija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pismo podrške Vladi Republike Turske i turskom narodu u borbi protiv terorizma i terorističkih organizacija – Vlada Republike Turske i turski narod su dokazani prijatelji BiH i naroda BiH. Zbog jakih prijateljskih, historijskih, bratskih veza smo zabrinuti zbog terorističkih aktivnosti koje se poduzimaju protiv Republike Turske i turskog naroda. U posljednjih nekoliko godina Republika Turska je na udaru različitih terorističkih organizacija ( PKK,YPG,ISIL) koje su izvršile mnoge napade na civile u Republici Turskoj i u drugim susjednim državama. Cilj napada tih terorističkih organizacija jeste ugrožavanje sigurnosti i teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Turske. Zbog toga razumijemo i podržavamo odluku Vlade Republike Turske zbog pokretanja vojne akcije turskih vojnih snaga u regiji Afrin.

Sigurnost granica, i pograničnog područja je jedna od ključnih uslova za stabilnost svake države. Terorističkim aktivnostima i prisustvom  PYG/PKK na području regije Arfin onemogućeno je uspostavljanje mira duž turske južne granice, kao i povratak  nekoliko miliona sirijskih izbjeglica od kojih je i nekoliko stotina hiljada Kurda, na svoja ognjišta. Republika Turska je pokazala na najbolji mogući način prihvatom velikog broja izbjeglica iz Sirije da ne prihvata podjele prema vjeri, nacionalnosti  i jeziku.  Teroristi i terorističke organizacije  terorističkim napadima u posljednjih nekoliko godina ubili su stotine i ranili hiljade civila postavljajući bombe na ulice, trgove, raketirajući gradove i sela. Dokaz njihovih nedjela i zločina su i jučerašnje raketiranje džamije u Kilisu, ili u posljednjih nekoliko dana bombardovanje gradova Hatay, Reyhanli, Kilis u Republici Turskoj i ubijanje i ranjavanje civila.

Legitimna vojna operacija “Grana masline“ turskih vojnih snaga uvjereni smo da će biti uskoro uspješno  završena  i nadamo se sa što manje ljudskih gubitaka. Republika Turska svojom borbom protiv terorizma uvjereni smo da će vratiti mir,sigurnost i stabilnost u regiji Afrin i u pograničnom području Republike Turske.

25.01.2018 god.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica

Udruženje “Dlan“ ZDK

Udruženje Klub paraolimpijskih sportova “Baton“ Zenica

Udruženje KK “Vukovi“ Zenica

GUD “Filigran“ Zenica

UG “Safir“ Kakanj

UG “Bosfor“ Sarajevo

Udruženje mladih “Izvor mladosti“ Vitez

Udruženje “RVI paraplegičara FBiH“

Udruženje “Aktivna žena“ Zavidovići

UG “Zlatni Zambak“

UG “ KUD Gorica“ Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno