Info

Piratizirane TV serije i filmovi

Piratizirane TV serije i filmovi najčešće putem streaminga
Piratizirane TV serije i filmovi najčešće putem streaminga
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Piratizirane TV serije i filmovi- Prema istraživanju tvrtke MUSO, korisnici piratskom video sadržaju sve češće pristupaju putem internetskih stranica za streamanje video sadržaja, a sve manje putem stranica s torrent datotekama.

Tvrtka MUSO, koja se bavi istraživanjem piratstva, objavila je svoje izvješće o povezanosti piratstva s filmovima i TV serijama.

Prema njihovom izvješću, najčešće sredstvo za pristupanje piratiziranim filmovima i TV serijama uglavnom su razne internetske stranice za ilegalno streamanje video sadržaja. Stoga je moguće zaključiti kako su upravo takve internetske stranice postale primarni izvor za pristupanje piratskom video sadržaju te su zamijenile dosadašnji glavni izvor za nabavku piratskog sadržaja, servise na kojim su se distribuirale ilegalne torrent datoteke.

U istraživanju su korišteni podaci dobiveni nadzorom 14 tisuća najvećih poznatih stranica s piratskim sadržajem iz 226 zemalja svijeta, pri čemu je na kraju registrirano 141 milijardi posjeta piratskim stranicama.

Od tog broja, 57,41 milijarde posjeta ili 74% svih posjeta se odnosilo na piratske streaming servise, a više od polovice posjeta odnosilo se na piratski video sadržaj.

Tvrtka MUSO navodi i podatak kako korisnici iz SAD-a bilježe najveći broj posjeta stranicama s piratskim sadržajem; konkretno, bilježe gotovo 10 milijardi posjeta što je dovoljno za udio od vodećih 12%.

Što se tiče ostalih izvora za nabavku piratskog sadržaja, oko 17% otpada na posjete stranicama koje nude torrent datoteke, a 8% na stranice koje nude direktno preuzimanje datoteka s ilegalnim sadržajem.

Još je važno spomenuti da korisnici pristupaju piratskom sadržaju pretežito putem svojih desktop računala, to čini 72% korisnika stranica za streamanje video sadržaja i 77% korisnika stranica koje nude torrent datoteke.

bug.hr



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno