Košarka

Pionirke OKK Zenica postale prvakinje, a pionirke KK Kengur viceprvakinje BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklog vikenda u Zenici je održana završnica Državnog prvenstva za pionirke Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Utakmice su se igrale u kultnoj dvorani Bilmišće, a na samoj završnici su učestvovale dvije zeničke ekipe OKK  Zenica i KK Kengur, te ŽKK Play Off Sarajevo.

U prvom susretu, odigranom u petak ŽKK Play Off je nakon dosta napete i teške utakmice savladao domaćina, OKK Zenicu 65:64.

Drugog dana odigrane su dvije utakmice u kojima je igrala ekipa KK Kengura. U prvom susretu zenička ekipa je savladala dosta uvjerljivo ŽKK Play Off Sarajevo sa 70:53, a onda u drugom susretu su za konačni plasman i medalje igrale dvije zeničke ekipe, OKK Zenica i KK Kengur.

U tom susretu slavila je OKK Zenica 79:50, a zbog zatvaranja kruga (sve ekipe imale po jedan trijumf i poraz) koš razlika je odlučila konačni plasman.

Tako je prvak Bosne i Hercegovine postala pionirska selekcija OKK Zenica, pionirke Kengura su bile druge, dok je ekipa iz Sarajeva osvojila bronzu.

Poredak:

  1. OKK Zenica
  2. KK Kengur Zenica
  3. ŽKK Play Off Sarajevo



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno