Košarka

Pionirke KK Kengur prvakinje FBiH, pioniri viceprvaci

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pionirke KK Kengur prvakinje FBiH, pioniri viceprvaci – Pioniri i pionirke KK Kengur su ostvarili vrhunske rezultate na turniru sistema „A“ KS BiH. Domaćini oba kruga turnira bila je upravo ekipa KK Kengur. Pioniri KK Kengur su se nalazili u grupi sa prvakom Tuzlanskog kantona OKK Slobodom i KK Travnik. U prvoj utakmici pioniri su u vrhunskoj utakmici savladali ekipu Slobode 90:84. U drugoj utakmici grupe savladali su uvjerljivo ekipu Travnika 91:27.

U svojoj grupi u prvom krugu su osvojili prvo mjesto i plasirali su se na finalni turnir sistema „A“ KS BiH, gdje su im protivnici bili ekipa Kaknja i OKK Sparsa.

U prvoj utakmici finalnog turnira KK Kengur je savladao KK Kakanj 77:67. Drugi dan je obilježila utakmica između OKK Spars i KK Kakanj gdje je ekipa Sparsa slavila 85:57.

U posljednjoj utakmici koja je odlučivala o prvaku sistema „A“ KS BiH (prvak FBiH) ekipa Sparsa je bila spretnija u završnici i slavila rezultatom 64:55.

Također, pored pionira KK Kengur pionirke KK Kengur su igrale svoje utakmice. U prvom krugu ekipa Kengura je bila u grupi sa ekipom Banovića i Ilidže. Ekipa Ilidže je savladana rezultatom 71:20. U derbiju grupe protiv ekipe Banovića nažalost KK Kengur je poražen 66:51.

U nastavku, tačnije u finalu turnira sistema „A“ KS BiH pionirke Kengura su ostvarile nevjerovatan rezultat i na kraju postale prvakinje FBiH. Utakmica protiv KŽK Čelik je registrovana 20:0, a ključna je bila utakmica protiv ekipe ŽKK Konjic. Ekipa Konjica je u duelu protiv ŽKK Banovića slavila pobjedu +16. Pionirke Kengura su u posljednjoj utakmici turnira savladale ekipu Konjica sa rezultatom 77:60 i tako na osnovu koš razlike osigurale prvo mjesto u sistemu.

KK Kengur je, također vrijedi istaći, ove sezone postavio jedan rekord. Ovaj klub će biti jedini klub u BiH sa 4 selekcije na završnici, a poređenja radi klub koji ima najviše selekcija na završnici poslije KK Kengur je OKK Spars.

Nakon održanog prvog kruga i finala turnira sistema „A“ KS BiH. KK Kengur je ostvario odlične rezultate, odnosno iza sebe ima osvojeno prvo mjesto (pionirke) i drugo mjesto (pioniri). Sistem „A“ KS BiH predstavlja takmičenje FBiH u kojem učestvuju ekipe iz: ZDK, KS, USK, TK, BPK i HNK.

U narednom periodu kadeti i kadetkinje KK Kengur su također domaćini svojih grupa. Kadeti KK Kengur se nalaze u grupi C sa OKK Sloboda i KK Travnik.

RASPORED

  1. APRIL

OKK SLOBODA – KK KENGUR 15h (ARENA)

KK KENGUR – KK TRAVNIK 17:30h (ARENA)

  1. APRIL

OKK SLOBODA – KK TRAVNIK 10h (ARENA)

KADETKINJE

Kadetkinje KK Kengur se nalaze u grupi sa drugoplasiranom ekipom Lige Mladih KS. Domaćin utakmica će biti ekipa KK Kengur. Pored ove dvije ekipe u grupi se nalazi i ekipa ŽKK Banovići. Iz KK Kengur pozivaju Zeničane da podrže ovaj praznik košarke i da budu dobri domaćini. Zenica ovakvim i sličnim manifestacijama treba pokazati da je doista grad sporta.

KK Kengur Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno