Košarka

Pionirke i juniorke OKK Zenica prvakinje Lige mladih ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pionirke i juniorke OKK Zenica prvakinje Lige mladih ZDK- U nedjelju je zavšen play off lige mladih ZDK u kategoriji juniorki.

Prvakinje kantona su djevojke iz OKK Zenica.

OKK Zenica je u polufinalu pobijedila KK Jumper rezultatom 50:31. U finalu je savladan KŽK Čelik BH Telekom rezultatom 56:55. Tako  je okončana sezona bez ijednog poraza na terenu.

Ekipu OKK Zenica predvodi kao lider Amina Smaka.

Amina je imala zapažene nastupe u kadetskoj i juniorskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine na Evropkim prvenstvima na kojima su reprezentacije učestvovale.

Posebno vrijedi istaći njen nastup na juniorskom prvenstvu kada je svojim sjajnim nastupom pokrenula preokret i dovela reprezentaciju do pobjede.

Ostatak ekipe čine: Sajra Muminović, kadetska reprezentativka Bosne i Hercegovine, Edna Krkić, Amina Javoraš, Lamija Berbić, Rahela Porča, Nedžma Muminović, Lena Zeljko, Merjem Karray, Hana Bajramović i Sara Heremić.

Pored juniorske selekcije i pionirke OKK Zenica su osvojile 1. mjesto na Final 4 koji se igrao proteklog vikenda. U polufinalnoj utakmici su savladali ekipu KK BIG Visoko, dok su u finalu zasluženo slavili u utakmici sa ekipom KK Kengur.

Tako će mlade košarkašice Zenice predstavljati ZDK na završnici Federalnog i državnog prvenstva KSBIH.

OKK Zenica predvodi kao trener Behudin Bajgorić, dugogodišnji sportski radnik i trener.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno