Ljudi

Pionir iz NK Fortuna, Fatmir Ibrahimi, od danas boravi u kampu Real Madrida

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Da ništa nije nemoguće i da se snovi ostvaruju dokazuje jedna lijepa priča koja nam dolazi iz NK Fortuna Zenica. Naime, Fatmir Ibrahimi, koji je član pionirske selekcije NK Fortuna Zenica, trenutno boravi u kampu kraljevskog kluba Real Madrida, gdje treba ostati sedam dana, saopštio nam je trener u NK Fortuna, Mersid Bureković.

Fatmir će pokušati da se nametne stručnom štabu najtrofejnijeg kluba na svijetu i da svoj nogometni put nastavi da gradi pod nadzorom najeminentnijih stručnjaka u dječijem nogometu.

Fatmir Ibrahimi je rođen 24.02.2010.godine, a svoje prve fudbalske korake započeo je sa šest godina na Kamberovića polju  u dresu NK Fortuna. Njegov talenat, snaga i jaka volja prepoznati su od strane  trenera NK Fortune, te je forsiran da radi još jače i upornije. Na brojnim turnirima širom BiH, ali i međunarodnog karaktera, nastupao ne samo sa svojim vršnjacima već i za starije selekcije, uvijek pokazao izuzetan uspjeh i bio primijećen od strane drugih klubova kao i publike. Njegov fudbalski  razvoj  i treninge pratili su treneri: Armin Beganović- pjetlići, Benjamin Kadrić- predpioniri, Mersid Bureković- pioniri.

Iz njegovog kluba, NK Fortuna, Zenica poručuju:

-Fatmire, uprava, treneri, tvoji drugari, roditelji i simpatizeri NK Fortune Zenica od srca žele da se izboriš za svoje mjesto i da te u narednom periodu gledamo u dresu kraljevskog kluba, ali kakav god ishod bio NAŠ SI PONOS, NAŠ DIJAMANT. Ovo je još jedan dokaz da oko nas postoji još puno talentovane djece koja čekaju da ih  primijetimo, podržimo u ostvarenju njihovih snova, jer neko od te djece jednog dana će biti na krovu svijeta ogrnut zastavom naše lijepe Bosne i Hercegovine -, kaže se na kraju objave od Mersida Burekovića.

E.Imamović

Foto sa NK Fortuna



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno