Info

Pijemo kafu koja je dugo stajala?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Da bi omiljeni jutarnji napitak imao razbuđujuće dejstvo trebalo bi ga popiti u roku pola sata.

Ostalo je još nekoliko sati do kraja radnog vremena i već polako osjećate umor. U jednom trenutku posežete za šoljicom skuhane kafe koja vam od jutra stoji na stolu i pitate se: “Smijem li ja to uopće da popijem?” Evo odgovora na to pitanje.

Šta ako je riječ o kafi s mlijekom?

Ako je dobro zatvoreno i stavljeno u frižider, mlijeko može ostati svježe i sedam dana nakon otvaranja. Ako ga pak ostavite u kahvi (nes ili crnoj) više od nekoliko sati, skuhajte sebi novu kafu. Mijenja li se vremenom ukus skuhane kafe?

Skuhana kafa može da promijeni ukus i nakon 30 minuta, a poslije tog vremena imate otprilike četiri sata prije nego se ulja iz kafe pokvare, što rezultira lošijim ukusom ovog napitka. Dakle, kafu je najbolje popiti do pola sata nakon kuhanja.

Šta se dešava kad crna kafa odstoji?

Crna kafa je tad sigurna za piće, mada vjerovatno neće imati jednako dobar ukus kao kad je tek skuhana. Bolja je ideja napraviti novu, a ako ste riješili da popijete tu kafu, bolje je da bar prethodno zagrijete kafu.

novovrijeme.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno