Ostali sportovi

Pezer nije imao tehnički dobar nastup u Glasgowu, pripreme nastavio u Makarskoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jedini bosanskohercegovački predstavnik na 19. Svjetskom dvoranskom prvenstvu u škotskom Glasgowu, bacač kugle Mesud Pezer, već je napustio Ostrvo te se zaputio u hrvatski primorski grad Makarsku, gdje nastavlja pripreme za Evropski bacački kup, koji se narednog vikenda održava u portugalskom gradu Leiria.

Pezer je na SP-u u Glasgowu, koje se završava večeras, nastupio prvog dana, u petak navečer te je zauzeo 9. mjesto, u konkurenciji 16 takmičara, ali u razgovoru za Fenu ističe kako nije zadovoljan svojim nastupom.

– Jednostavno, nikada nisam imao lošiji nastup na nekom velikom takmičenju. Nisam se tehnički bio dobro naštimao tokom zagrijavanja pa, kada je krenulo takmičenje, nisam imao dovoljnu brzinu za veliku dužinu. Završio sam s 20.41 metar, odnosno metar kraće od novog ličnog i bh. dvoranskog rekorda, kojeg sam nedavno popravio u Beogradu, kada sam tehnički bio dobar.

Mogu konstatirati da sam plasmanom donekle i zadovoljan, ali nisam nastupom. Siguran sam da sam nakon prve tri serije bio među prvih osam, odnosno da sam dobio priliku da bacam još tri puta, da bih to popravio te ostvario znatno duži hitac od tih 20.41 metar – uvjeren je Pezer.

Naredni nastup Pezer će imati u Leiriji, gdje će prvi put ove zime bacati na otvorenom.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno