Ostali sportovi

Pezer i Avdić vjeruju u ispunjenje norme za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosanskohercegovački atletičar, bacač kugle Mesud Pezer i mlada bh. plivačica, perspektivna Iman Avdić, nadaju se da će iduće godine naći u društvu najboljih bh. sportaša koji će našu zemlju predstavljati na Olimpijskim igrama u Parizu.

Pezer u ovoj godini nije ostvario rezultate kojima se nadao zbog povrede prsta koju je duže vrijeme sanirao.

– Imamo dvije opcije da ispunimo normu za Olimpijadu – ili da ispunimo normu ili da budemo među 33 najbolja bacača. Ja sam trenutno 21. u svijetu i po bodovima kako sada stoje stvari ići ću u Pariz. Ipak, ja se nadam da će na proljeće ispuniti normu i kao i proteklih nekoliko olimpijada osigurati nastup na ovom velikom događaju – izjavio je Pezer.

Da će nastupiti na najvećem sportskog događaju nada se i talentovana bh. plivačica Iman Avdić, iza koje je teška, ali rezultatski dobra godina.

–  Iza mene je teška godina sa mnogo takmičenja, ali i dobrih rezultata. Borila sam se sa povredom ramena većim dijelom godine. Na Svjetskom juniorskom prvenstvu sam dva puta zauzela deseto mjesto iako sam dvije godine mlađa i veoma sam zadovoljna kako je sve ispalo – kazala je Avdić.

Za tri sedmice će nastupiti na seniorskom Evropskom prvenstvu u malim bazenima, gdje se nada dobrim rezultatima, a potom će se fokusirati na ispunjenje norme za Olimpijadu u Parizu, te na osvajanje medalja na Evropskom juniorskom prvenstvu.

Pezer i Avdić učestvovali su na Prvom forumu sportista Olimpijskog komiteta BiH, koji je okupio bivše, sadašnje i buduće vrhunske sportiste BiH, a koji su ovu priliku iskoristili za edukaciju, razmjenu informacija i iskustava.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno