Rekreacija

Peto kolo Džematske lige Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Turski Park Ugostio V Kolo džematske lige – Sunčano nedeljno prijepodne na terenu sa vještačkom travom Turski Park u Zenici je obećavalo dvije stvari, sjajan mali fudbal i igru u ljetnim uslovima. Na rasporedu Džematske Lige je bilo V kolo prvog dijela treće sezone sa ukupno osam utakmica.

Gornja Zenica, Gorica i Pojske su zabilježili pobjede u prve tri utakmice. Dvije utakmice sa najviše golova od prve tri su bile Janjići – Gorica koja je završila rezultatom 1:6 dok su Pojske savladale ekipu Čaršije sa 4:2. Ovom pobjedom Gorica se učvrstila na prvom mjestu u grupi B i sada je već izvjesno da su osigurali nastup u drugom dijelu treće sezone. Čaršija je ovim rezultatom značajno zakomplikovala svoju situaciju na tabeli te će do kraja trebati pobjede u oba preostala kola da bi mogli računati na priliku za plasman u drugi dio treće sezone.
Dvije utakmice u srednjem dijelu kola su također prikazale mnogo golova. Ekipa Starine je sa pobjedom od 3:0 protiv Arnauta zadržala priključak za ekipama koje se bore za plasman u drugi dio treće sezone, dok su se Arnauti ovim porazom skoro sigurno oprostili od plasmana u drugi dio. U velikom okršaju grupe A ekipa Trgovišća je savladala ekipu Tišine rezultatom 1:6 i tako se po prvi put našla na poziciji broj 4 koja vodi u drugi dio. Međutim Tišina sa dva boda manje nema namjeru da odustane od borbe te nas očekuju fantastični okršaji zadnja dva kola prvog dijela.
Derbi kola za koji možete glasati na zvaničnom eventu kola je ovaj put glasio Gornja Gračanica i Ensar.Dvije ekipe koje igraju sjajne utakmice sa mnogo golova su i ovaj put ponudili gledaocima na Turskom Parku mnogo golova i dobrih poteza. Utakmica je završena rezultatom 4:2 za Gornju Gračanicu, koja je ovom pobjedom zadržala drugo mjesto i puše za vrat prvoplasiranoj ekipi u grupi B, ekipi Gorice. Ensar je još uvijek u zoni koja vodi u plasman u drugi dio te ostaje da se vidi da li ekipa ima snagu da nastavkom sjajnih igara osigura taj plasman.
Posljednje dvije utakmice dana Putovići – Poljice 3:0, te Lokvine – Donja Gračanica 1:6 su na pravi način označile kraj V kola prvog dijela treće sezone Džematske Lige. Bitno je naglasiti da je Donja Gračanica ovom pobjedom došla na treće mjesto u grupi B te predvodi niz ekipa koje se bore za tri mjesta koja vode u drugi dio.
U VI kolu nas očekuju mnogi zanimljivi susreti a izdvajamo Putovići-Trgovišće; Pojske – Gornja Zenica; i regionalni derbi Gornja Gračanica – Donja Gračanica. Glasajte za derbi kola i ispunite svoje nedeljno prijepodne sa Omladinskom Malonogometnom Ligom Džemata Zenica.

Safet K.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno