Nogomet

Petevu dobre šanse da ostane selektor, o novom ugovoru će se pričati u decembru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ivaylo Petev i dalje nije siguran kakva ga sudbina čeka na kraju ove kalendarske godine, ali iz N/FS BiH dolaze pozitivni signali kada je u pitanju produženje ugovora bugarskom stručnjaku.

N1 je kontaktirao jednog od članova Izvršnog Odbora N/FS BiH, koji tvrdi da Petevu ugovor i dalje nije istekao.

“On ima ugovor do kraja ove godine, i to će se ispoštovati sigurno. Pred kraj godine, mislim da ćemo imati sjednicu kako bismo razgovarali o produženju njegovog ugovora”, rekao je naš sagovornik.

Kako saznajemo, Petev ima dobre šanse da nastavi saradnju sa N/FS BiH i ostane na poziciji selektora.

“Trebamo biti realni. Nakon onih prvih kvalifikacija, stvari nisu možda izgledale dobro, ali je selektor dobro posložio stvari, naročito ako se uzme u obzir ogroman pritisak koji je na njega stvoren. Tragao je za novim igračima, pronašao neke i sada to dosta dobro izgleda. Napravili smo rezultat u Ligi nacija, tako da mislim da postoje dobre šanse da se saradnja nastavi”, rekao je naš sagovornik, koji ipak tvrdi da se ni interno do sada nije raspravljalo o ugovoru bugarskog stručnjaka.

“Moramo vidjeti kako razmišljaju ostali članovi IO po tom pitanju, pa ćemo donijeti zajedničku odluku” rečeno je za N1.

Inače, petočlana delegacija N/FS BiH i jedan dio Izvršnog odbora bit će prisutni u katarskoj Dohi na otvaranju Svjetskog fubalskog prvenstva koje počinje u nedjelju.

Autor: N1

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno