Nogomet

Petev želi pobjedu ili bod protiv Francuza, Džeko posebno žali zbog jedne stvari

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Petev želi pobjedu ili bod protiv Francuza, Džeko posebno žali zbog jedne stvari- Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Strazburu nastavlja kvalifikacije za SP 2022. godine, a protivnik će joj biti selekcija Francuske.

Zmajevi su u crnom nizu bez pobjede koji traje 650 dana, a teško je i nerealno očekivati da će ga prekinuti baš protiv aktuelnih svjetskih prvaka i jedne od najboljih selekcija na svijetu. Ipak, selektor Ivaylo Petev najavljuje da će sa svojim izabranicima pokušati izbjeći poraz.

– Očekujemo da odigramo bolje nego u Sarajevu. Naravno da ćemo pokušati da uzmemo bod ili tri. Bitno je pokazati samopouzdanje, zajedništvo te da svaki igrač pokaže kvalitet. Znamo šta sve Francuska ima na raspolaganju. Prošla utakmica sa Francuskom je ostala za statistiku, želimo izvući pouke i dati maksimum – rekao je selektor Zmajeva Ivaylo Petev na startu zvanične press koneferencije, te dodao:

– Sve je moguće u fudbalu. Imamo samo jednog igrača koji neće biti s nama, svi ostali su tu, zdravi su i možemo računati na cijelu grupu sutra.

Zmajevi su znali zablistati na gostovanjima kod Francuske, poput onog iz 2011. godine, kada je pogodak za naš tim postigao sadašnji kapiten Edin Džeko. Ipak, od tada je prošlo cijelo desetljeće, a svjestan je toga i sam Dijamant.

– Mislim da je ta utakmica protiv Francuske bila davno i jedna od najboljih ove reprezentacije u historiji. Na neki način se rado i nerado sjećamo te utakmice. Protiv takve reprezentacije smo odigrali dobru utakmicu, ali nerado jer nismo uspjeli otići na veliko takmičenje. Sada je to skroz druga ekipa, samo ja Pjanić i možda Šehić smo tu iz te utakmice – prisjetio se Džeko, te naglasio:

– Nijedan igrač, ni u BiH, ni u Francuskoj, sam ne može donijeti prevagu, iako naši rivali imaju puno više individualnih kvaliteta i tako mogu puno lakše napraviti razliku na terenu. Neće biti lagana utakmica, samim tim i što igramo pred njihovim navijačima. Oni pobjedom žele osigurati prvo mjesto u grupi, koje je, možemo reći, rezervisano za njih.

Džeko je poručio i kako je prvi susret protiv Trikolora na Grbavici vrlo lako mogao završiti neriješenim rezultatom, a dotakao se Dijamant i navijača naše selekcije. Posebno mu je žao jedne stvari…

– Kada sam čuo da igramo u Strazburu, bilo mi je drago jer smo blizu Njemačke i očekivao sam dosta naših navijača. Šteta je da naši navijači ne mogu prisustvovati utakmici jer igramo protiv svjetskih prvaka – kazao je Džeko na kraju.

Utakmica Francuska – BiH igra se sutra sa početkom u 20.45 sati, a pravdu će dijeliti švicarski sudija Sandro Scharer.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno