Zenica

Peta nagrada čarobnih bajki Aliju Porči, učeniku OŠ “Skender Kulenović” iz Radakova

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Edukativno – zabavna kampanja pod nazivom „ČAROBNI IZAZOV“ koju vodi magistrica Ajna Dedić, autorica „Čarobnih bajki“ i „Čarobne bojanke“ iz mjeseca u mjesec stavlja osmijeh na dječija lica nagrađujući ih za čitanje, bojenje, crtanje i kreativnost.

Naime, autorica Dedić je za djecu u „Čarobnim bajkama“ i „Čarobnoj bojanci“  pripremila nekoliko jednostavnih zadataka u kojima trebaju maštati, osmisliti kako da se izdvoje od drugih i pokazati koliko su kreativni.

Ovo je još jedan čarobni mjesec u kojem „Čarobni izazov“ dodjeljuje „Čarobne nagrade“, a ovaj put, nagrada ide Aliju Porči, učeniku Osnovne škole „Skender Kulenović“ iz Radakova.

Sedmogodišnji Ali kao omiljenu „Čarobnu bajku“ odabrao je „Psića Lindu“ naglasivši da je presretan što je veterinar izliječio Lindinu povrijeđenu šapu. Također, nacrtao je krasan crtež kojim je u 4 polja dočarao avanturu Psića Linde od nesreće do sretnog udomljenja. Ali je ovo uradio zaista majstorski i čestitamo mu na tome. Osim toga, Ali je nacrtao i  bajku „Vesela škola“ koja mu se svidjela jer „Vesela škola“ je posebna, u njoj je sretno svako dijete, niko se ne muči kada uči, sve je lako i vođa može biti svako.

Do sada su nagrade osvojili:

Petogodišnji Muhamed Šut, uskoro prvačić, sedmogodišnja Ajra Hadžić, uskoro učenica III razreda Osnovne škole „Vladimir Nazor“,  osmogodišnja Vildana Ormanović, uskoro učenica IV razreda Osnovne škole „Arnauti“ iz Arnauta, četvrtu nagradu osvojila je sedmogodišnja  Arnela Musliji, uskoro učenica III razreda Osnovne škole „Ćamil Sijarić“, te današnji dobitnik, Ali Porča, od septembra učenik II razreda O.Š. „Skender Kulenović“ .

Ali čestitamo i uživaj u Čarobnoj nagradi, garaži na spratove CNC art preduzeća koje je carstvo za mališane i neka te igra sa autićima podsjeti na „Čarobne bajke“ i uspjeh koji si postigao.

 

„Čarobne bajke“ i „Čarobna bojanka“ imaju nekoliko ciljeva:

  • da djecu motivišu da čitaju, crtaju i boje
  • da djecu kroz zabavu edukuju i pruže im brojne informacije
  • da djecu motivišu da budu kreativna
  • da u djeci probude takmičarski duh
  • da ih nagrade za trud

Ovaj edukativno – zabavni materijal kroz zanimiljive priče i avanture djece i životinja,  djecu uči pozitivnim stvarima, poželjnom ponašanju, lijepim navikama, suživotu sa biljnim i životinjskim svijetom, pravilnim odnosu prema prirodi, te ih navodi na donošenje zaključaka odnosno izvlačenje poenti.

-„Veliko mi je zadovoljstvo što su djeca sa oduševljenjem prihvatila moje knjige i što s radošću učestvuju u ČAROBNOM IZAZOVU. Djeca su najveći kritičari i najiskrenija su što mi je dodatno dalo zadatak da ono što za njih radim bude na najvećem nivou. Da sam uspjela ostvariti cilj dokazuju mi svakodnevne fotografije njihovih tekstova o bajkama koje sam napisala. Dobijam fotografije njihovih crteža koje su nacrtali inspirisani bajkama i prekrasno obojene „Čarobne bojanke“. Nastavljam iz mjeseca u mjesec sa nagrađivanjem i možda već sljedeći put baš Vaše dijete osvoji nagradu– rekla je autorica Dedić, a da bi učestvovali u Čarobnom izazovu djeca trebaju u dijelu zbirke „Čarobnih bajki“ predviđenim za pisanje, opisati koja im je omiljena bajka i pojasniti zašto (dodatno mogu nacrtati i crtež na temu jedne od bajki), fotografisati i poslati na Polonica ART ili obojiti „Čarobnu bojanku“, fotografisati je i poslati na Polonica ART.

Najkreativniji osvajaju fenomenalne nagrade zeničkog preduzeća CNC art:

kućice za lutke

vikendice za lutke

garaže na spratove

farme za životinje sa krovom koji se otvara

pametne ploče

uklapalice

i još mnogo vrijednih nagrada

Dragi roditelji i draga djeco, „Čarobne bajke“ i/ili „Čarobnu bojanku“ možete naručiti na Polonica ART https://www.facebook.com/polonicaart .

Sretno!

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno