Info

Peta ljetna škola Inicijative mladih

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Već petu godinu YIHR BH kontinuirano radi na građanskom obrazovanju mladih, razvijajući njihovu sposobnost za kritičko mišljenje o svom okruženju, potičući ih da se aktivno angažiraju u promjenama u društvu.

Ljetna škola je okupila 25 mladih iz Bihaća, Mostara, Vlasenice, Posušja, Zenice, Sarajeva, Pala, Učesnici/ce će od 29.juna do 10.jula imati priliku da se upoznaju sa oblastima tranzicijske pravde, ljudskih prava, identiteta, stereotipa, predrasuda, aktivizma te sa dekonstrukcijom jezika mržnje, kao i lokalnom upravom i ustavnim uređenjem u BiH.

Kroz neformalno obrazovanje, na ovim predavanjima relevantnih predavača/ica iz raznih oblasti, polaznici/e će prolaziti i kroz brojne simulacije, radionice i iskustveno učenje.

Škola ima za cilj da zbliži učesnike/ce i da ih upozna i poveže s profesionalnom zajednicom predavača i partnerskih nevladinih organizacija koje rade na ohrabrivanju pozitivnih promjena u Bosni i Hercegovini.

Organizirajući ovu školu, Inicijativa mladih za ljudska prava BiH ( YIHR BIH ) kontinuirano radi na građanskom obrazovanju mladih, razvijajući njihove kapacitete za kritičko mišljenje o svom okruženju, te da grade nove veze posebno u podijeljenim zajednicama.

YIHR BIH ohrabruje i podržava mlade ljude u BiH da se zalažu za socijalnu i političku akciju o pitanjima koja su bitna za mlade ljude. Ovo zalaganje uključuje zalaganje za zaštitu ljudskih prava, manjinskih prava, promoviranje pitanja vezanih za integraciju BiH u EU i demokratizaciju BiH i regije zapadnog Balkana.

Ljetna škola civilnih sloboda i aktivizma dio je projekta “Građanin/ka, to sam ja” podržanog od organizacije Civil Rights Defenders.

Aldijana Okerić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno