Zenica

Peta fundraising kampanja RadiYa Active: književno veče, javna debata i koncert Marchela

Peta fundraising kampanja RadiYa Active: književno veče, javna debata i koncert Marchela – Nakon svih aktivnosti koje su uspješno relizovane u periodu iza nas, došlo je vrijeme da ih finalizujemo, a kako drugačije nego fundraising kampanjom.

U sklopu pete fundraising kampanje radiYa Active nastupat će poznati reper Marko Šelić – Marchelo sa bendom.

Kao i svaki put dosad, kampanja će ponuditi niz kulturnih sadržaja koji će se održati u našem gradu.

U petak 20.09, sa početkom u 20:00 u prostorijama udružanja „Naša djeca Zenica“, na adresi Maršala Tita 22, biće održano i književno veče pisca kojem se desila muzika, Marka Šelića – Marchela. Prisustvo na ovom događaju je besplatno uz obaveznu potvrdu dolaska putem maila [email protected]

Nakon 5 mjeseci održavanja radionica debate i radio novinarstva, te javnih debata održanih u mjesnim zajednicama, 21. 09. na Maloj sceni Bosansko narodnog pozorišta od 13:00h, biće održana javna debata svih učesnika iz ovih timova. Ova aktivnost je podržana kroz BHRI (Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative) projekat.

Marko Šelić Marchelo objavio je studijske albume De facto (2003), Puzzle shock! (2005), Treća strana medalje (2008) i Deca i Sunce (2010), romane Zajedno sami (2008), Malterego, knjiga prva: Rubikova stolica (2012; izmenjeno i dopunjeno izdanje 2016), Malterego, knjiga druga: Higijena nesećanja (2017), zbirku tekstova O ljudima, psima i mišima (2009), stotinak kolumni za razne redakcije i Napet šou (2014), konceptualno delo koje objedinjuje peti studijski album i zbirku kolumnističko-esejističkih tekstova.

Finalna aktivnost, koncert Marchela će se održati u subotu 21.09,  u Hrvatskom kulturnom domu ”Kralj Tomislav”, sa početkom u 20:00 sati.

Podsjećamo, Radio “Active” je prvi bosanskohercegovački community radio (postojeći model u svijetu; model koji razvijamo u Zenici). Radio osluškuje potrebe lokalne zajednice i isključivo je u službi zajednice i za zajednicu; neprofitan, nepolitički i nevladin. Program omogućava djeci i mladima da kreiraju medijski program kroz autorske emisije.

Svoju kartu za koncet možete kupiti u prostorijama radija Active, caffe bar Bonaparte i Clubu 072 (Biznis). Cijena karte je 10 KM u pretprodaji, a na dan koncerta 15 KM.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem