Nogomet

Pet premijerligaša će kontaktirati UEFA-u i upoznati je sa stanjem u bh. nogometu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstavnici pet bh. klubova (Sarajevo, Sloboda, Tuzla City, Velež i Željezničar) koji su formirali “Inicijativu za reformu, ravnopravnost, razvoj i regularnost takmičenja u BiH” (skraćeni naziv: Inicijativa 4R), danas su se oglasili saopćenjem za javnost nakon što se Nogometni savez BiH nije odazvao njihovom pozivu za sastanak.

Oni su zahtjevali da čelnici NS BiH najdalje do 2. augusta 2021. godine uspostave javni dijalog sa predstavnicima Inicijative 4R i započnu reformne procese u bh. nogometu, a nakon što se to nije desilo pokrenuli su sljedeće korake:

– Inicijativa 4R će direktno kontaktirati predstavnike UEFA s ciljem da ih upozna sa trenutnim stanjem u bh. nogometu i ciljevima naše inicijative koji su isključivo sportski.
U roku od 15 dana će biti proširen bojkot klubova koji čine Inicijativu 4R izvan dosadašnjeg okvira.

NS BiH će biti dostavljen prijedlog Statuta Udruženja premijerligaša u skladu sa važećim fudbalskim i državnim propisima. Inicijativa 4R očekuje odobrenje prijedloga u skladu sa prethodnim javno deklarisanim izjavama predstavnika Saveza kojima podržavaju osnivanje Udruženja.

Organizovat će se sastanak svih premijerligaša koji budu zainteresovani za dugoročno poboljšanje stanja u bh. nogometu.

Kako su zaključili čelnici pet bh. premijerligaša, cilj Inicijative 4R je poboljšanje kvaliteta i regularnosti Premijer lige Bosne i Hercegovine za dobrobit svih nogometnih klubova bez obzira iz kojeg dijela Bosne i Hercegovine dolaze.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno