Kako je potvrđeno za Faktor klubovima je predstavljano pet opcija za nastavak sezone, s tim da su prve dvije “otpale” već u startu, jer je, gotovo, nemoguće da se sezona nastavi 3. ili 17. maja.

Mnogo realnije su opcije 3. ili 4.

opciji 3 Premijer liga BiH bi bila nastavljena 24. maja, a završena 12. jula 2020. godine. Klubovi bi pripreme mogli početi 10. maja, a u osam slobodnih vikenda moglo bi biti odigrano osam kola, dok bi tri kola bila odigrana srijedom. U ovoj opciji bilo bi moguće odigravanje utakmica Kupa srijedom (po jedna utakmica).

Opcija 4 podrazumjeva da se takmičenje nastavi 31. maja, a završi 19. jula 2020. godine. I u ovoj opciji igralo bi se osam prvenstvenih kola u osam vikenda, a preostala tri kola bila bi odigrana srijedom. I u ovoj opciji bilo bi moguće odigravanje utakmica Kupa srijedom (mogućnost smanjenja na po jednu utakmicu).

Opcija 5 nije predvidjela tačne vremenske okvire, a u njoj je “ponuđena” mogućnost igranja do kraja jula, te odgovarajuća prilagodba kalendara takmičenja, u ovisnosti od situacije sa pandemijom.

O svemu će se pitati i klubovi, koji će svoje mišljenje moći iznijeti na današnjem sastanku, nakon kojeg će biti poznato više detalja. Izvjesno je da će se nastavak sezone igrati bez publike, što je nedavno najavio i Adnan Džemidžić, generalni sekretar FSBiH.