Sudske klupe

Pet godina zatvora Harisu Hadžikapetanoviću zbog ubistva sugrađanina Jasmina Husagića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalni sud Zenica izrekao je ovih dana prvostepenu, nepravosnažnu presudu u predmetu 04 0 K 012061 21 K. Radi se o predmetu po optužnici Kantonalnog tužilaštva ovog kantona zbog ubistva Jasmina Husagića iz Zenice (38), za koje je bio osumnjičen, optužen i na kraju osuđen sugrađanin Haris Hadžikapetanović.

Podsjećamo, ubistvo se dogodilo 9. avgusta 2020. godine oko 20.30 sati u zeničkom naselju Jalija, u Sjemenskoj ulici na parking prostoru između brojeva 7 i 9.

Hadžikapetanović je, prema optužnici, uočio Husagića u “Audiju A-8” koji se velikom brzinom kretao prema njemu. Njih dvojica su odranije imali neriješene probleme.

Ubrzo je Husagić izašao iz vozila i krenuo prema Hadžikapetanoviću držeći pištolj u ruci.

Ispalio je dva metka u pravcu Hadžikapetanovića, kojem su se pridružili Mirnes Ć. (28), i Suljo Č. (26), te Aldin P. (26), kako bi spriječili daljnje napade.

Dolazi do naguravanja i tuče u kojoj Husagiću ispada pištolj, kojeg je potom dohvatio optuženi. Hadžikapetanović, te pucao u stomak Husagiću, koji je nakon dva sata podlegao povredama u bolnici.

Tokom naguravanja došlo je do međusobne razmjene udaraca rukama, nogama i staklenom pivskom flašom koju koristi Mirnes Ć., uslijed čega je Husagiću ispao pištolj, navedeno je u optužnici, čiji sadržaj je potvrđen na suđenju.

Dva hica u Husagića su ispaljena sa udaljenosti od više od pola metra, od kojih ga je jedan hitac pogodio direktno u predio trbuha, od čega je zadobio strijelnu povredu karlice, zbog čega dolazi do iskrvarenja u njegovoj trbušnoj šupljini. Na suđenju je utvrđeno da je ozljeda u direktnoj uzročno-posljedičnoj vezi sa ozljeđivanjem trbuha oštećenog.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno