Kultura

Pepeljuga večeras dolazi u Zenicu

Pepeljuga večeras dolazi u Zenicu – Sinoć je u okviru festivala Ljetne večeri  Studio Teatra počeo i KIDS PROGRAM, koji je namijenjen prvenstveno najmlađim ljubiteljima teatra.

Najmlađa publika je uživala u druženju sa maskotama omiljenih animiranih likova, igraonicama, radionicama i plesnoj zabavi, nakon čega je odigrana predstava „Potraga za konačištem“  Teatra kabare Tuzla u režiji Irfana Kasumovića.  Večeras je na programu druga noć KIDS PROGRAMA, a najmlađi će opet uživati u igraonicama i radionicama od 19:00 sati, a od 20 sati i 20 minuta na programu je mjuzikl za djecu „Pepeljuga“ Gradskog kazališta Joza Ivankić iz Vinkovaca. U predstavi igraju i animiraju Matea Marušić, Dorian Paulić, Antonija Mrkonjić, Katarina Šestić, Josipa Oršolić, Vladimir Andrić i Zorko Bagić (song predstave Pepeljuga: http://bit.ly/2xustFs).

Festival će sutra zatvoriti hit komedija Studio Teatra, Državni lopov, u kojoj igraju Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija. Ova komedija spada u red najigranijih živućih predstava u BiH, a do sada je pogledalo preko 80 hiljada gledatelja.  Svi zainteresovani svoje ulaznice mogu rezervisati na broj telefona 061 783 130 ili iste kupiti na blagajni Multiplexa „Ekran“ Zenica poslije 17:00 sati. Također, ulaznice će se moći kupiti i na blagajni festivala prije početka predstava.

Program i brošuru festivala možete preuzeti na: http://bit.ly/2Jr5lxh

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem