Info

Penzije kasne za više od 80.000 penzionera

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Više od 80.000 penzionera martovske penzije dobit će sa zakašnjenjem od najmanje sedam dana, jer Federalnom zavodu za penzijsko/mirovinsko osiguranje (PIO/MIO) nedostaje još 20 posto novca za daljnju isplatu!

Potvrdio je to za “Dnevni avaz” Mehmedalija Rapa, potpredsjednik Saveza penzionera FBiH, koji je kazao da, zbog činjenice da se penzije isplaćuju iz tekućih mjesečnih priliva, novca za isplatu svih penzija nema.

– Kako nam je rečeno danas (jučer, op.a.) iz Fonda PIO/MIO, više od 20 posto penzionera neće dobiti svoj novac do kraja iduće sedmice. Pare će im biti uplaćene ili podijeljene tek kada se potrebna sredstva prikupe, odnosno kad preduzeća uplate dugovanja, jer u Zavodu nema više novca – kazao je Rapa te dodao da je nedopustivo da isplata, za većinu mizernih penzija, mjesecima traje više od 15 dana!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno