Zenica

PD Tajan-Lisac Zenica organizuje Planinarsku Čimburijadu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

PD “Tajan-Lisac” Zenica organizuje u subota 24. marta 2018. tardicionalnu društvenu manifestacija „Planinarsku Čimburijadu“ koja se održava na planinarskom domu Lisac.

Program organizacije
7.oo sati okupljanje učesnika prostorije društva
7.3o sati zajednički odlazak redovna aut. Linija zenica – gradišće
11.oo sati dolazak na pl. Dom lisac zajedničko druženje spravljanje čimbura
15.oo sati individualni polazak za gradišće
17.5o sati redovna aut. Linija za zenicu
20.oo zajednićko druženje u pl. Domu lisac

Napomena;
Učesnici se trebaju prilagoditi vremnskim prilikama i ponijeti sa sobom odgovarajuču planinarsku opremu,
Zahvaljujući članovima društva i donatorima društvo je obezbjedilo za sve učesnike jaja, tople prostorije u pl domu Lisac i planinarski čaj.

Da za ovu našu planinarsku manifestaciju vlada veliki interes planinara i građana Zenice dokaz je već više od mjesec dana najavljivani dolazak gostiju iz Goražda, Tuzle, Lukavca, Cazna, Bugojna, Sarajeva, Visokog, Travnika… i jedne veće grupe planinara iz Hrvatske, Belišće, Osijek i Našica Gosti koji već tradicionalno dolaze za ovu priliku. Jer kako kažu da je ovo jedinstvena manifestacija među planinarima gdje se dolazak proljeća doćekuje spremanjem čimbura sa Srijemošem,/divljim bijelim lukom/ koji se peće ispod saća.

Vrijedno je spomenuti da se ova manifestacija organizuje još od 1972 godine koju su tada organizovali članovi Tajan-a i koja nije izgubila svoju tradiciju do današnjih dana a koju će nasljediti i novi članovi društva.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno