Rekreacija

PD Tajan-Lisac Zenica: Jedanaesta sezona tradicionalne manifestacije Upoznajmo planinu Lisac u četiri godišnja doba

I zimski planinarski pohod kojeg organizuje PD Tajan-Lisac na Liscu izmamio je zeničke građane i planinare na obližnju planinu Lisac. Kolona od 107 učesnika je uživala srednjom stazom koja vodi od sela Bukovice do planinarskog doma Lisac.

Pohod su uljepšali učenici OŠ Hasan Kikić Tetovo sa učiteljicom Selmom koja je svoje učenike V-1 razreda izvela na boravak u prirodi i druženju sa planinarima na jedan dan. Da su djeca bila pune energije i veselja dokaz je i sama igra i radost ispred doma gdje su uz pomoć starijih planinara uspjeli napraviti i velikog snješka bjelića.

A da je Lisac izazov i da smo gostoljubljivi domaćini dokaz je i odziv predstavnika PD-a, Kozarac iz Kozarca, Bjelašnica Sarajevo, Goran G. Vakuf, Bobovac Kakanj, te zeničkih PD društava Željezara, Sekcija Željezare Plane, Poštar, Vedro, Čolan, Tvtkovac, te građani Zenice koji su bili po prvi put na obilasku planine Lisac Kako kažu da im je bilo zadovoljstvo danas biti dio velike kolone planinara i da će se odazivati našim manifestacijama koje će se održavati na Liscu.

Iznosimo neke utiske učenika; Danas ču pamtiti ovaj izlet za cijeli život, Ovo mi je prvi put da ovde dolazim u ovu kuću, e meni se najviše svidio onaj čaj popio sam tri šole čaja, jest vam velika ova kuća, kako su dobri kreveti reči ću babi i materi da ovde dođemo na konak, kakva vam je ono peć u onoj velikojsobi sa klupama…. a mala Lana koja je bila cijelo vrijeme na koloni je govorila kada će više taj Lisac… dok je učiteljica Selma bila sretna kako kaže ovo mi je generacija koja na godinu ide prema nastavnicima i hoću da me zapamte makar po ovom izletu. Nadamo se da hoće kako njima tako i nama.

Vidimo se na proljetnom planinarskom pohodu koji će biti u aprilu!

Bernadin Kapo pl. vodič PD Tajan-Lisac Zenica

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem