Kultura

Past is now u Muzeju Grada Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Past is now u Muzeju Grada Zenice – Tim Fotodoks festivala postavio je izložbu aktuelne dokumentarne fotografije “Past is Now” (Prošlost je sada) u Muzeju grada Zenice, zahvaljujući Goethe Institutu u BiH.

Fotografi iz Njemačke i država bivše Jugoslavije izložili su 163 rada u kojima se reflektiraju određeni historijski momenti.

Umjetnik Vladimir Miladinović iz Beograda jedan je od autora čiji su radovi izloženi na toj izložbi. On se bavi arhivskim istraživanjem dnevne štampe naspram perioda ratova devedesetih godina, a na ovoj izložbi predstavio je dio iz svoje serije. Kaže da u radu nastoji izvuči stvari koje su “potisnute ili zaboravljene i/li o kojima se sad ne govori dovoljno”.

Izložba “Past is Now” dio je Balkan Photo Festivala. Prikazana je sredinom prošle godine u Gradskom muzeju u Minhenu, a uz podršku Goethe instituta u regiji jugoistočne Evrope u obliku putujuće izložbe bit će prikazana i u drugim državama bivše Jugoslavije.

U Goethe institutu BiH planiraju nakon Zenice izložbu postaviti u Trebinju, Cetinju, Ljubljani, Zagrebu, Beogradu, Prištini….



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno