Politika

Parlamentarci usvajali izvještaje iz 2013.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Skupština Zeničko-dobojskog kantona je nakon duže diskusije usvojila Program rada Skupštine za ovu godinu. Istaknuto je da će zbog velikog broja zaostalih akata, Skupština do kraja ove kalendarske godine morati raditi ubrzano kako bi uradila sve planirane poslove.

U nastavku rada Skupštine ZDK pred poslanicima su na dnevnom redu konačan Izvještaj o reviziji finansijskih izvještaja budžeta Zeničko-dobojskog kantona za 2013.godinu, koji je uradio Ured za reviziju institucija u Federaciji BiH, i izvještaji o radu Ureda za pritužbe javnosti, ali i Izvještaji o radu Nezavisnog odbora za izbor i reviziju u prvoj polovini 2014.godine, zatim informacija o koncesijama na području ZDK za 2013. godinu, informacija o koncesijama na vodama za 2013.godinu, i informacija o nevladinom sektoru u ZDK za 2013.godinu.

O tome da li je uopće potrebno da se raspravlja o ovim izvještajima, dopredsjedavajući Skupštine ZDK, Ivo Tadić ‘Iva’ na specifičan način je obrazložio uvrštavanje ovih informacija u dnevni red.

– Efekat je da jednostavno javnost i sami zastupnici imaju informaciju šta sadrži revizorsko izvješće i kakvo je stanje unutar Vlade ZDK. Trebamo nastojati, na svim razinama vlasti, gdje se utvrde nepravilnosti da se one sankcioniraju. Međutim očito je da to završava u ladicama u arhivu i da se na tom dijelu ne radi ništa – kazao je Tadić. Identičan stav imao je i Ibrahim Plančić, iz Kluba SDA, koji ističe da se ovi izvještaji moraju razmatrati i na osnovu preporuka iz Izvještaja djelovati.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno