Rukomet

Parlament FBiH: Bh. rukometaši i stručni tim dobit će 100 hiljada KM zbog plasmana na Evropsko prvenstvo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Zastupnik Demokratske fronte Samer Rešidat je još 19. juna 2019. godine uputio inicijativu kojom je tražio da Zastupnički dom Parlamenta FBiH obaveže Vladu FBiH da iz budžeta Federalnog ministarstva kulture i sporta izdvoji 100 hiljada KM koje će biti prebačene Rukometnom savezu BiH u svrhu nagrade rukometašima i stručnom timu, koji su ostvarili plasman na Evropsko prvenstvo.

“Ukoliko Federalno ministarstvo kulture i sporta nema mogućnost da osigura sredstva, Zatsupnički dom Parlamenta FBiH obavezuje Vladu FBiH da s koda budžetske rezerve osigura sredstva u navedenom iznosu”, naveo je Rešidat u inicijativi koja je danas usvojena.

On je obrazložio da je vrhunski rezultat koji je plasmanom na Evropsko prvenstvo ostvarila Rukometna reprezentacija BiH u direktnoj vezi s promocijom naše države te da usvajanjem ove inicijative država pokazuje kako podržava vrhunski sport i rezultate koje postižu naši sportisti na međunarodnim takmičenjima.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno