Info

Paraolimpijski tim BiH obilježio Dan nezavisnosti u Olimpijskom selu u Pekingu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine obilježen je i u Olimpijskom selu u Pekingu od strane Paraolimpijskog tima Bosne i Hercegovine, objavljeno je na facebook stranici Paraolimpijskog komiteta BiH.

Na Zimskim paraolimpijskim igrama, koje će od 4. do 13. marta biti održane u Pekingu, Bosnu i Hercegovinu predstavljaće alpski skijaši Ilma Kazazić i Jovica Goreta.

Ilma Kazazić, članica Ski kluba Ilmer iz Sarajeva, prva je paraolimpijka u historiji BiH koja je ostvarila olimpijsku normu za nastup na POI u Pjongčangu 2018., na kojim je osvojila 12. mjesto u slalomu i 15. mjesto u veleslalomu.

Jovica Goreta, član Ski kluba osoba s invaliditetom Romanija Pale, u karijeri je osvojio peta mjesta u slalomu i veleslalomu na nacionalnom prvenstvu u Češkoj 2019., kao i deveto mjesto na nacionalnom prvenstvu u Austrije 2020. godine.

Takmičenja u slalomu na programu su 12. marta, a dan kasnije u veleslalomu.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno