Zenica

Panel diskusija u Zenici: Da li živimo u društvu koje diskriminiše žrtve ratnih zločina

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Panel diskusija u Zenici: Da li živimo u društvu koje diskriminiše žrtve ratnih zločina- Udruženje „Zaboravljena djeca rata“ u saradnji sa ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini realizuje projekat „Živi spomenici“.

Dvadeset mladih osoba, u narednih mjeseca dana realizovati će pet mirovnih akcija u pet gradova BiH. Mirovne akcije će obuhvatiti Tuzlanski kanton – Kalesija, Gradačac i Srebrenik, Gornji i Donji Vakuf, Bratunac, Zenicu i Stolac. Cilj mirovnih akcija je pružanje mogućnosti mladim osobama da kroz svoje lokalne zajednice ispričaju priče, uljepšaju, osvježe i unaprijede sredine iz kojih dolaze i u kojima žive. Ovo je način da se čuju glasovi mladih, koji će kroz akcije poslati poruke mira i pokrenuti promjene u društvu.

Prva mirovna akcija je panel diskusija „Da li živimo u društvu koje diskriminiše žrtve ratnih zločina“ koju će nam predstaviti debatni klub studenata Pravnog fakulteta iz Zenice. Panel diskusija će se održati u utorak, 11.05. u prostorijama RadiYO Active, na adresi Maršala Tita 22sa početkom u 10:00 sati.

Govornici na panel diskusiji su: Dipl.iur. Ajša Lukovićprofesorica; Ajna Jusić, predsjednica Udruženja „Zaboravljena djeca rata“; Emina Hodžić, studentica Pravnog fakulteta; Harun Mulić, moderator debate.

Objavljivanje ovog saopštenje za medije (dijelom) finansirano grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State). Mišljenja, nalazi i zaključci koji su ovdje navedeni pripadaju autorima i ne odražavaju nužno mišljenja, nalaze i zaključke Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.”



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno