Košarka

Pandža: Moji igrači su apsolutni heroji, ovo je poklon Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkaši Čelika na scenu u bh. košarci vratili su se na pravi način. Zeničani su tokom sezone pružali dobre igre. Nisu se predavali a to je pokazalo nekoliko preokreta na utakmicama poput Širokog kući ili Mladosti na strani. Zatim pobjeda u Sarajevu protiv  Bosne, i u Tuzli sa Slobodom. Dobru sezonu krunisali su pobjedom protiv Sparsa u gostima. Čelik je i u prvom dijelu bio bolji od Sarajlija kada je ih na svom terenu porazio rezultatom 74:65.

O samoj utakmici, ali i sezoni nešto više rekao je trener Čelika Josip Pandža:

“Bili smo odbrambeno savršeni cijelu utakmicu, za razliku od zadnja dva kola gdje smo primili nedopustivo veliki broj poena. Na početku utakmice se vidio ogroman pritisak kod mojih igrača, jer nam je utakmica direktno odlučivala plasman u Ligu 6. Kako je tekla utakmica, iz dobre obrane raslo nam je samopouzdanje i ostvarili smo jednu od mojih najdražih pobjeda u životu. Moji igrači su apsolutni heroji. Cijelu sezonu imamo odličnu atmosferu, sjajno ponašanje. Najmanje tehničkih grešaka u ligi, raznovrsnost u napadu i krvarenje u odbrani. Ovo je poklon Gradu Zenici koji zaslužuje vrhunski sport. Sparsima iskreno želim da uđu u ABA ligu”, zaključio je Pandža.

N.S.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno