Info

Padavine od utorka u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Padavine od utorka – Nakon perioda iznimno povoljnih vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini, stiže promjena vremena koja, prema prognozama meteorologa, ipak neće dugo trajati.

Kako navode meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, od ponedjeljka se očekuje kratkotrajno, izraženije pogoršanje vremenskih prilika, uz veće količine padavina u Hercegovini i na jugozapadu zemlje. Nakon toga uslijediće stabilniji period koji će karakterisati hladnija jutra, dok će maksimalne dnevne temperature u prvom dijelu naredne sedmice također opasti, mada ne tako osjetno kao jutarnje.

Tokom dana u utorak i u večernjim satima – naoblačenje sa sjeverozapada. Poslijepodne kiša se očekuje u Krajini, a do kraja dana ili u večernjim satima i u ostalim područjima. Jutarnje temperature od 5 do 11, na jugu od 11 do 15, a dnevne od 18 do 24 °C.

Padavine i u srijedu. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva očekuje se kiša u većem dijelu BiH. Poslijepodne slaba kiša je moguća još na krajnjem istoku Bosne. Jutarnje temperature od 7 do 12, na jugu od 15, a dnevne od 16 do 21, na jugu od 21 do 25 °C.

U četvrtak stabilizacija uz pregršt sunčanih intervala i bez padavina.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno