Nogomet

Ozat najavio da će ubrzo otpustiti trojicu igrača Čelika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Ozat najavio da će ubrzo otpustiti trojicu igrača Čelika – Nakon četiri uzastopna premijerligaška poraza te nakon skoro puna četiri mjeseca bez bodova, Čelik je danas na svom terenu remizirao protiv bijeljinskog Radnika rezultatom 1:1 (0:1).

Zeničani su ovim bodom i dalje ostali u zoni ispadanja, na 11. mjestu, ali su ponovo na jedan bod smanjili zaostatak za Slobodom i ekipom Mladosti iz Doboja kod Kaknja, dok je Radnik ostao na šestom mjestu, koje, sada, s 31 bodom dijele sa Širokim Brijegom.

– Mislim da je, po prikazanom na terenu, realan rezultat da ostane neriješeno. Kada se pogleda u cjelini, realno je remi jer je Čelik imao penal, a mi smo pogodili prečku.

Koga mogu pohvaliti, to je ekipa Čelika, koja je izašla sa „110 posto“ želje da izgara. Ja sam razočaran igrom svog tima, a jedino je pozitivno što, nakon duže vremena, Radnik iz Zenice ide neporažen- kazao je trener Radnika Slavko Petrović.

Čelikov trener Umit Ozat, koji još nije reistriran i nije mogao sjediti na klupi svog kluba, čestitao je svojim igračima na igri, za koje je kazao da su nakon utakmice plakali u svlačionici, ali je bio ljut što je penal šutirao Aidin Mahmutović.

– Zna se da je penal trebao šutirati Ermin Huseinbašić. Šutiraš penal i poslije plačeš u svlačionici. O tome si trebao razmišljati. Drugo, ekipa se bori za opstanak, a došlo je 500 navijača. U fudbalu niko ne može ništa sam napraviti, ali ako nema navijača – sve je uzalud. Razgovarat ću sa predsjednikom o dva-tri igrača, ali nemojte pitati o kojima se radi.

Ne mogu dopustiti da igraju kako oni žele – kazao je Ozat, koji je najavio kako će iz kluba otići on ili ta dvojica-trojica igrača, čija će imena  nakonadno objaviti.

– Igrači koji nemaju svoj cilj, ovdje nemaju šta tražiti. Želim sagraditi mlad tim, koji će biti za budućnost kluba. Do srijede čekam licencu, jer ne mogu da budem od koristi na tribinama – kazao je Ozat. Turski trener i devet stranih igrača još ne mogu nastupiti za Čelik, koji je u današnjem sastavu imao šest igrača ispod 21 godine, dok su 17-godišnji Azur Mahmić i novajlija Nikola Bjeloš upisali debitantski nastup.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno