Ostali sportovi

Ovog vikenda u Zenici 11. pojedinačno otvoreno seniorsko prvenstvo ŠSFBiH za 2017. godinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od 23.12. do 24.12.2017.godine, Zenica će biti domaćin 11.pojedinačnog otvorenog muškog i ženskog seniorskog prvenstva ŠSFBiH za 2017.godinu.
Organizator je ŠSFBiH, tehnički organizator Šahovski savez Zeničko-dobojskog kantona, a prvenstvo će se igrati u prostorijama Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“, ulica Armije RBiH broj 1.
Prvo kolo prvenstva na programu je u subotu 23. decembra od 11 sati. Do 20. decembra prijavljeno je 28 šahista.
Pravo učestvovanja imaju igrači koji se na FIDE rejting listi nalaze pod BIH, ako su – državljani Bosne i Hercegovine sa prebivalištem u Federaciji BiH (CIPS), – ili ako su nastupili na službenom takmičenju u 2017. godini za klub iz ŠSFBiH
Igraće se Švicarski sistem od devet kola, a tempo igre je 20 minuta po igraču, uz dodatak od 10 sekundi za svaki odigrani potez. Turnir će se rejtingovati kod FIDE.

Zatvaranje prvenstva i dodjela pehara, nagrada i priznanja obavit će se 24.12.2017.godine odmah poslije završenog posljednjeg kola;
Pobjednici osvajaju titule prvaka OPŠSFBiH u muškoj i ženskoj konkurenciji za 2017. godinu, pripada im pehar i novčana nagrada i svim nagrađenim igračima dodjeljuje se diploma;
Nagradni fond je 1.390 KM i biće podijeljen na 10 prvoplasiranih šahista, dok je nagradni fond za tri prvoplasirane šahistkinje 450 KM.
Direktor prvenstva je mr.Vedad Šestić, glavni sudija je Nihad Sušić FA, a pomoćni Šemsudin Muminović FA.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno