Ostali sportovi

Ovog vikenda susreti drugog kola Prve futsal lige

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ovog vikenda susreti drugog kola Prve futsal lige – Ovog vikenda na programu susreti 2. kola Prve futsal lige Federacije BIH. U grupi Sjever oba zenička ligaša igraju na domaćem parketu. Nakon više od deset godina na sportsku scenu vratio se malonogometni klub Drugari Čelik.

U prvom kolu poraženi su na gostovanju kod Kaskade u Gračanici sa 6.3. Prvu prvenstvenu pobjedu tražiće u susretu sa ekipom Lilium iz Doboj Istoka.

Trener Benjamin Terzić za narednu duel osim mladih igrača na raspolaganju će imati i iskusne Albina Biloglavića, Amer Kuduzovića i Vedada Jaganjca kao i trojicu igrača Čelika koji su registrovani za Drugare: Harisa Šehića, Bernarda Imamovića i Kenana Hafizovića. Utakmica Drugari Čelik-Lilium igra se 12. novembra u dvorani Bilmišće sa početkom u 10,30 minuta.

Drugi zenički ligaš, Malonogometni klub Calp koji se već nekoliko sezona takmiči u ovom rangu, ugostiće ekipu Bašigovci iz Živinica.

U narednoj utakmici Calp će biti oslabljen neigranjem Admira Zukana zbog crvenog kartona. Utakmica Calp-Bašigovci igra se u nedjelju 12. novembra u dvorani Bilmišće sa početkom u 16 sati.

Calp je u prvom kolu poražen od ekipe Klanac iz Brčkog sa 8:6. Ulaz će biti slobodan a utakmica će imati i humanitarni karakter za prikupljanje pomoći u liječenju Zemira Imamovića, mladog sportiste koji mora na transplantaciju bubrega u Tursku.

(M.P.)
rtvze.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno