Ostali sportovi

Ovog vikenda kreće i Premijer futsal liga BiH, zenički MNK Salines-Neimari debituju u Premijer ligi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstojećeg vikenda startuje i nova takmičarska sezona u Premijer futsal ligi BiH. Zenica će u narednoj sezoni imati predstavnika u društvu najboljih.

Naime, fuzijom tuzlanskog Salinesa i zeničkih Neimara otvorena su vrata zeničkom timu za nastup među deset najboljih bh ekipa.

U prvom kolu Zeničane očekuje derbi. U Zenicu stiže aktuelni prvak BIH, učesnik lige prvaka, ekipa KMF Radnik iz Bijeljine. Utakmica 1.kola Premijer futsal lige BiH  Salines -Neimari – Radnik igra se u subotu 14.oktobra u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ sa početkom u 20:30 sati.

Zenički Neimari u debitasku premijer ligašku sezonu ulaze sa novim stručnim štabom koji čine Dženan Muminović i Josip Lokmer. Radi se o dobro poznatima imenima iz svijeta futsala koji su vodili neke od najtrofejnih. Uz većinu igrača koji su činili okosnicu tima u protekloj prvoligaškoj sezoni, u Neimare stiže još pet pojačanja. Između ostalih tu su: Goran Knežević, Vedad Salčin, Admir Konjhodžić, Faik Bogilović i Sanjin Prcić.

-Doveli smo novi stručni štab, to je dvojac Muminović – Lokmer.Nadam se da će polučiti dobre rezultate.Trenutno se radi maksimalno ozbiljno. Zadovoljni su, kako stručni štab tako i igrači. Najbitnije u ovom proteklom periodu, po meni, jeste da smo sačuvali okosnicu tima iz prošle sezone. Uz pet novih pojačanja, koji imaju iskustva igranja u Premijer ligi, biće to kvalitetan i dobar tim -, optimista je Enes Kovačević, predsjednik MNK Salines-Neimari, u izjavi za Zenicaibfo.ba.

Iako su igrali u Prvoj ligi FBiH zenički hakleri imali su ranijih sezona najbolju i najvjerniju publiku.Tokom cijele sezone bili su igrač više i velika podrška sa tribina.U narednoj sezoni u Zenici će igrati najbolje bh malonogometne ekipe. Biće to još jedan motiv više da podrže svoje momke u premijer ligaškim utakmicama.

-Naša publika je najljepšti dio ove priče. Na svakoj utakmici u Prvoj ligi Federacije, ovdje u Areni bilo je čak i do tri hiljade gledalaca. Ne sumnjam da će i ove godine biti i više navijača na tribinama. Momci će im se odužiti dobrim igrama na parketu ., istakao je Kovačević.

Iz ovog zeničkog kluba obavještavaju i pozivaju svoje navijače na oficijelnoj facebook stranici:

-Poštovani navijači, simpatizeri i svi ljubitelji dobrog futsala. U SUBOTU 14.10.2023 godine počinje Premijer Futsal Liga BiH. Odlukom žrijeba u prvom, za nas historijskom, kolu u goste nam dolazi ni manje ni više nego AKTUELNI PRVAK BiH ekipa RADNIKA iz Bijeljine.

Utakmica koja je po mnogo čemu specifična. Utakmica kojom ćemo ispisati historiju prvenstveno našeg kluba a zatim i zeničkog futsala općenito. Sve navedeno nam daje za OBAVEZU DA U SUBOTU u 20:30, dođemo u našu ARENU i da podržimo naše NEIMARE.

SVI VI STE NAŠ PONOS. BEZ VAS SVE OVO NE BI BILO MOGUĆE. ZAJEDNO SMO KRENULI U OVO I VJERUJEMO DA ĆEMO ZAJEDNO I NASTAVITI. VAŠA PODRŠKA NAM JE JAKO BITNA I U NJU SE ITEKAKO UZDAMO. NEMOJTE NAS IZNEVJERITI -, kaže se u apelu iz Neimara.

Parovi 1.kola:

Zenica: MNK SALINES-NEIMARI – KMF”RADNIK MD SHOP”

Sarajevo: FUTSAL ŽELJEZNIČAR – G.F.C. Sarajevo

Čitluk: MNK BROTNJO – FC SLOBODA – KOMPRED

Banja Luka: FK BORAC – MNK HERCEGOVINA

Gornji Vakuf – Uskoplje: MNK SLOGA – FC MOSTAR SG

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno