Zenica

Ovog petka „VEČER KUR’ANA“ Varošište kod Vranduka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ovog petka „VEČER KUR’ANA“ Varošište kod Vranduka – Ovog petka, 24.jula 2020.godine u novoj džamiji na Varošištu kod Vranduka održat će se ”VEČER KUR’ANA”, a u sklopu programa vjersko-kulturne manifestacije ” LASTAVICA 2020″.

Ova tradicionalna, dvanaesta po redu, manifestacija ”VEČER KUR’ANA”  počinje nakon klanjanja akšam namaza u 20,28 sati. Jacija-namaz je u 22,21 sat.

Najavljeni su hafizi, učači Kur’ana: hfz.mr.Enes ef. Beganović, hfz. Sead ef.Šahinović, hfz. Husejn ef. Čajlaković, hfz.Amir ef.Kaknjo, hfz.mr.Ishak ef.Efendić, hfz. Sulejman ef.Rafuna, hfz., hfz. Hidajet ef.Talić, hfz.mr. Nermin ef.Ibrahimović, hfz Harun ef. Efendić.

Ilahije i kaside će izvoditi Ibrahim Bilčević.

Vazu-nasihat će održati Izet ef. Čamdžić, glavni imam Medžlisa  IZ Zavidovići,  a prigodnu besjedu hfz.dr. Mevludin ef. Dizdarević, muftija zenički.

Sponzor programa u Vranduku je Almy d.o.o. Zenica.

O potrebnim higijensko-epidemiološkim mjerama za održavanje “Lastavice” u petak, 24. jula, govorit će se i na hutbi na džuma namazu, te je potrebno da se ispoštuju i zadovolje sve epidemiološke mjere, zbog čega su iz sportskog programa “izbačeni” turnir u malom nogometu i disciplina potezanje konopca.

Inače, završni vjerski program manifestacije „Lastavica 2020“ bit će održan na platou Lastavica, tromeđa Kakanj, Zenica i Zavidovići, u nedjelju 02. avgusta 2020.godine.

Tekst i foto arhiva

Ekrem Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno