Košarka

Ovog petka košarkašice Čelika domaćini ekipi Feniks iz Banja Luke

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon pauze zbog odigravanja završnice Kupa BiH (kup osvojila ekipa ŽKK Orlovi iz Banja Luke), od ovog petka do nedjelje, 17.kolom, nastavlja se Prvenstvo ženske lige KSBiH, prema nominaciji iz KS BiH. U petak je na rasporedu jedna utakmica, a u subotu i nedjelju po dvije utakmice.

Evo rasporeda 17.kola:

Petak, 11.03.

Čelik – Feniks (16h)

Subota, 12.03.

„Leotar 03“ – Konjic (18h)

Mladi Krajišnik – RMU Banovići (19h)

Nedjelja, 13.03.

Igman – Orlovi (14,30h)

Play Off – Lavovi (17h)

(Slobodna ekipa Jedinstvo Dženex)

Košarkašice KŽK Čelik, trenera Armela Mujakovića, ovog petka, 11.3. su domaćini banjalučkoj ekipi ŽKK Feniks. Jesenas u utakmici iz 6.kola, u Banjoj Luci, Feniks je slavio protiv Čelika sa 59:45.

Inače, u posljednjih pet kola Čelik je zabilježio jednu pobjedu i četiri poraza.

Pred ovu utakmicu sa ŽKK Orlovi, trener Čelika, Armel Mujaković, za Zenicablog je izjavio:

-Jeste igramo u petak u 16 sati zbog zauzetosti dvorane u Areni za vikend. Sve igračice su spremne i nakon povrede, baš protiv Feniksa u Banjoj Luci, vraća nam se i Arduana Delić, koja će biti u sastavu za utakmicu protiv Feniksa. Ekipa Feniksa je jedna mlada i poletna ekipa kao i mi. Ako budemo iskontrolisali njihove glavne igračice i imali energije u odbrani nadam se pozitivnom rezultatu. Pozvao bih sve navijače i simpatizere kluba da dođu i da nas podrže i da svi skupa slavimo pobjedu -, kazao je trener Mujaković.

Utakmica je na rasporedu u petak od 16 sati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici.

Za službena lica na utakmici su nominovani: Prvi sudija je Ernad Karović, sudija 1Azur Lušija, sudija 2 Dženan Hasić, a delegat Nadija Pelja.

U rosteru Čelika su sve mlade igračice, koje će pokušati da ostvare pozitivan rezultat. Čelik je na omjeru od osam pobjeda i sedam poraza, peto mjesto na tabeli sa 23 boda. Na drugoj strani, Feniks je na omjeru 6/9, šesto mjesto sa 21 bod.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno