Ostali sportovi

Ovog petka i subote u Zenici Pojedinačno prvenstvo BIH za seniore i seniorke u atletici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstojećeg petka i subote, 24./25.6.2022.godine, Atletski klub (AK) Zenica je domaćin i organizator Pojedinačnog prvenstva BIH u atletici za seniore i seniorke.

Ovo će biti peto ovogodišnje atletsko takmičenje čiji je organizator zenički klub, AK Zenica.

Na atletskim poligonima stadiona na Kamberovića polja, prema pristiglim prijavama nastupiće atletičari i atletičarke iz 21 bh. kluba. Ovo je ujedno i najkvalitetnije domaće takmičenje kraljice sportova iz kalendara Atletskog saveza BIH za ovu godinu.

Zenička publika će biti u prilici da vidi najboljeg bh bacača kugle Mesuda Pezera, koji je na nedavno održanom 13. Međunarodnom atletskom mitingu Zenica 2022 godine osvojio prvo mjesto sa hicem 21,06 metara što je ujedno bio i najvredniji rezultat mitinga, Dejana Mileusnića u bacanju koplja, takođe pobjednik zeničkog mitinga sa hicem 74,93 metra i najbolje plasirani bh atletičar sa Balkanijade gdje bio četvrti. Tu je i njegov klupski kolega Sedin Heco u skoku u dalj i troskoku.

Ovo seniorsko prvenstvo biće i veliki ispit za mlade zeničke atletičare i atletičarke. Na listi učesnika su Sara Bajramović, Rijad Jašarević, Harun Bečić, Muhamed Čančar, Sajra Selimović, Amel Aščerić, Harun Bečić. Prvog dana prvenstva, 24. juna (petak), takmičenja počinju u 16:30 minuta a dan kasnije u subotu od 10:00 sati.

E.Imamović

Foto arhiva

RASPORED: Seniorsko 22-Startna lista



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno