Biznis

Ovo su opasni proizvodi za bebe koje ne smijete kupovati

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Agencija za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine u petak je na listu nesigurnih proizvoda stavila dva pomoćna predmeta koja često kupuju mladi roditelji – hodalicu i stolicu za hranjenje. Iz Agencije se navodi da dječija stolica za hranjenje Dolu 7150 turskog proizvođača Dolu Oyuncak predstavlja ozbiljan rizik od povrede jer nije stabilna i može se prevrnuti prema naprijed tokom upotrebe.

“Dječija stolica za hranjenje ne ispunjava sigurnosne zahtjeve propisane u standardu BAS EN 14988:2018. Uvoznik je preduzeo dobrovoljne mjere povlačenja s tržišta, povrata od potrošača, uništavanja dječije stolice za hranjenje te obavještavanja potrošača o rizicima i načinu povrata proizvoda”, kažu iz Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

Potrošačima koji su kupili ovaj proizvod preporučuje se da ga odmah prestanu koristiti i da ga vrate uvozniku ili u trgovinu maloprodaje gdje su ga kupili.

Dječija hodalica Speedy 552 kineskog proizvođača Brevi Milano S.p.A. predstavlja također ozbiljan rizik od povrede za djecu jer je sjedište hodalice pretrpilo trajne deformacije i jer je narušena funkcija mehanizama za podešavanje visine.

“Dječija hodalica ne ispunjava sigurnosne zahtjeve propisane u standardu BAS EN 1273:2010. Uvoznik je preduzeo dobrovoljne mjere povlačenja proizvoda s tržišta, povrata od potrošača, uništavanja dječije hodalice, te obavještavanja potrošača o rizicima i načinu povrata proizvoda”, kažu iz Agencije.

Kao i u primjeru stolice za hranjenje, potrošačima koji su kupili ovaj proizvod se savjetuje da ga odmah prestanu koristiti i da isti vrate uvozniku ili u trgovinu maloprodaje gdje su ga kupili.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno