Politika

Ovo su imena i prezimena koja se najčešće pojavljuju na kandidatskim listama predstojećih izbora

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Građani Bosne i Hercegovine na predstojećim Općim izborima će imati izbor od 7.241 kandidata. Među njima, najviše je onih s imenom Milan, a s prezimenom – Hodžić.

Na bilboardima širom Bosne i Hercegovine od 2. septembra viđamo i poznate i nepoznate face s imenima i prezimenima te rednim brojevima na kandidatskim listama.

Veliki broj je kandidata s istim imenom ili prezimenom te vam u ovom tekstu donosimo pet najčešćih imena i prezimena kandidata sa liste za Opće izbore 2022.

Najčeščih pet imena, odnosno, onih koja se ponavljaju na listi od 7.241 kandidata su: Milan, Emina, Edin, Jasmin i Emir. Čak 60 kandidata ima ime Milan, 57 je Emina, 53 Edina (muško), 49 Jasmina te 48 Emira (muško).

Opće je poznato da je Hodžić jedno od najčešćih prezimena u Bosni i Hercegovini, tako je i na listi kandidata.

Čak 63 kandidata se prezivaju Hodžić, a daleko ispod je po 37 kandidata s prezimenom Kovačević i Hadžić te sa po 35 kandidata s prezimenom Delić i Halilović.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno