Ostali sportovi

Ove subote zenički MNK Salines-Neimari domaćini sarajevskom Futsal Željezničaru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Utakmicama 5.kola nastavlja se Premijer futsal liga BiH, u kojoj debituje i zenička ekipa MNK Salines-Neimari. U ovom kolu Zeničani su domaćini starom rivalu iz Prve futsal lige, sarajevskoj ekipi Futsal Željezničar.

Utakmica 5. kola Premijer futsal lige BiH, MNK Salines-Neimari – Futsal Željezničar igra se u subotu 11. novembra u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ sa početkom u 20 sati.

U četiri protekla kola zenički Salines-Neimari, trenera Dženana Muminovića, upisali su dva poraza i dvije pobjede. U prva dva kola zabilježili su dva poraza od aktuelnog prvaka i viceprvaka, kod kuće od Radnika iz Bijeljine 2:5, te u gostima od Mostara SG 5:1.

Zeničani žele nastaviti pobjednički niz, jer su zabilježili dvije uzastopne pobjede u posljednja dva kola.

Prvo su na domaćem parketu u 3.kolu sa 6:1 pobijedili Hercegovinu iz Širokog Brijega, a zatim u gostima, 4.kolo, Bosnu Kompred u Tuzli sa 0:1.

– Sada nam, kao šlag na tortu, dolazi 5. kolo. Igramo derbi sa ekipom Željezničar iz Sarajeva. Momci su radili jako dobro proteklih dana. Svi koji dođu u subotu u Arenu sigurno se neće pokajati. Bićemo spremni i daćemo sve od sebe da pobijedimo -, kazao je u izjavi za Zenicainfo.ba, trener Salines-Neimara, Dženan Muminović.

Gostujuću pobjedu od 0:1 za Neimare u prošlom kolu u finišu susreta donio je Sulejman Salkić. Bio je to ujedno njegov četvrti pogodak u dosadašnjem dijelu lige.

-Zadovoljni smo svojom igrom i zalaganjem igrača za ekipu. Mislim da smo zadovoljili što se tiče igre. Pobijedili smo zadnje dvije utakmice. Idemo dalje. Mislim da ćemo ako bog da uz još veći rad i trud pobijediti i ostale ekipe. Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže i da ostvarimo pozitivan rezultat -, izjavio je za Zenicainfo.ba, Sulejman Salkić.

-U subotu nam dolazi ekipa Željezničara, stari naš rival. Očekujemo dobru atmosferu i naravno našu pobjedu pred našom publikom -, poručio je kratko kapiten ekipe Seldin Zatagić.

Posljednjih dana ekipa je marljivo trenirala u Areni. Raspoloženje je na visokom nivou. Ekipi se, nakon duže pauze, pridružio i iskusni Anel Dedić. Iz stručnog štaba su poručili navijačima da optimizma ne manjka i da su ambicije vrh tabele:

Na oficijelnoj facebook stranici kluba uputili su poziv navijačima u kojem se, pored ostalog, kaže sljedeće:

-Vjerujemo da svi oni koji su pratili Prvu futsal ligu FBiH znaju da za ovu utakmicu ne treba neka posebna najava i da je dovoljno napisati samo to da nam u goste dolazi FUTSAL KLUB ŽELJEZNIČAR.

Usudit ćemo se da kažemo da je ovo derbi 5.kola Premijer fustal lige BiH u kojem ćemo dati sve od sebe da nastavimo pobjednički niz iz prethodne dvije utakmice. Naravno, sve navedeno će biti puno lakše uz podršku naših vjernih navijača koji nas nikada do sada nisu iznevjerili i na čemu smo im neizmjerno zahvalni.

Zato, pozivamo sve one koji vole dobar futsal, atmosferu, adrenalin, da u subotu dođu u našu Arenu i podrže naše Neimare u pohodu na novu pobjedu u Premijer ligi BiH.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno