Ostali sportovi

Ove subote utakmica odluke u Areni, za finale, MNK Neimari – MNK Čulin Mlin iz Livna

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove subote, 08.4.2023.godine od 20,30 sati, u zeničkoj Areni „Husejin Smajlović“, igra se revanš utakmica polufinala play offa (doigravanja) za prvaka Prve futsal lige FBiH i plasman u Premijer futsal ligu BiH između zeničkih Neimara i MNK Čulin Mlin iz Livna. U prvoj utakmici odigranoj u Livnu prije sedam dana, domaćin je slavio sa 6:2 (3:1).

Trener MNK Neimari, Mersid Bureković, nakon utakmice u Livnu je izjavio da je moglo bolje, da su odigrali solidnu utakmicu, ali je izostao povoljniji rezultat. Kaže da nisu iskoristili svoje šanse, a da su dobili golove iz prekida i polušansi.

U prvom meču u Livnu trener Bureković nije mogao računati na četvoricu prvotimaca, zbog povreda i kartona, to su golman Haris Čakić, te igrači Mahir Karić, Armin Kapetan i Anel Dedić.

Uz bolji zdravstveni bilten i publiku, koja je igrač više, u subotu se očekuje pravi derbi i povoljan rezultat za Neimare ne bi trebao izostati.

– Za revanš utakmicu pripremamo se čitavu sedmicu. Neki igrači, koji nisu nastupali, nam se vraćaju. Vraća nam se Anel Dedić, naš najbolji strijelac. Što se tiče ova ostala tri igrača Karić, Čakić i Kapetan, trenirali su, vraća se i golman Čakić. Što se tiče njihovog zdravstvenog biltena ne znam šta će se desiti, tek sutra ćemo imati konačne rezultate -, kazao je u izjavi za Zenicainfo.ba, trener Mersid Bureković.

Ulog u subotnjoj utakmici je veliki, a to je plasman u finale play offa, kojem su Neimari bili najbliži u prvoj sezoni takmičenja u Prvoj ligi FBiH, 2019/2020, pod vođstvom sadašnjeg trenera Burekovića na završnici odigranoj u Mostaru. Ostvarili su dvije pobjede i to nad ekipama Konjodor (6:2) i Čulin Mlin (na penale).

U odlučujućoj utakmici, 26.9.2020.godine, doživjeli su poraz od 2:3 od tuzlanske ekipe Bosna Kompred, a sa neriješenim rezultatom bili su vrlo blizu plasmana u Premijer ligu. Doduše, u drugoj varijanti, za plasman MNK Neimari u Premijer ligu, odgovarala je i pobjeda FK Konjodora u utakmici sa MNK Bosna Kompred, ne veća od šest razlike (bilo je 4:2 za Bosnu Kompred). Tada je plasman u Premijer ligu ostvarila tuzlanska ekipa Bosna Kompred.

Sastav MNK Neimari u ovoj utakmici u Mostaru bio je:

Aldin Beganović, Hadis Krehmić, Nermin Pašalić (cap), Erdin Ramić, Elmin Zatagić, Alija Bajrić, Kenan Šehaganović,  Ensar Krehmić, Nasir Hodžić, Faik Selman, Amar Vehabović, Amar Šišić, Amir Redžić, Venes Huskić. (Trener Mersid Bureković);

Iz MNK Neimari očekuju veliku podršku sa tribina:

-Subota, 08.04. u 20:30 sati trebamo vašu podršku kao nikada do sada. Uzvratna utakmica polufinala play offa za ulazak u Premijer futsal ligu BiH u kojoj imamo zaostatak od četiri gola. Svjesni smo da će biti teško, ali isto tako smo svjesni da je uz vas, naše vjerne navijače,  sve moguće. U goste nam dolazi odlična ekipa MNK Čulin Mlin, a u čiji kvalitet ste se svi mogli uvjeriti prošlu subotu. Jedna vrlo jaka klapa, kako ekipno tako i individualno. Naši momci već uveliko treniraju i rade na analizi protivnika, ali i analizi svih naših grešaka koje su nas skupo koštale u Livnu. Zato Vas još jednom pozivamo da u što većem broju dođete u Arenu i pomognete  našim momcima da dostignu i prestignu zaostatak i samim tim zajedno proslavimo odlazak u dugo očekivano finale. Momci vas trebaju. Dođite i podržite ih -, kaže se u saopštenju MNK Neimari, objavljenog na oficijelnoj facebook stranici kluba.

Revanš  susret polufinala play offa za prvaka Prve futsal lige FBiH, MNK Neimari – MNK Čulin Mlin, igra se ove subote, 8.aprila, u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ sa početkom u 20,30 sati.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno