Ostali sportovi

Ove subote u zeničkoj Areni Državno prvenstvo BiH u kick boxu, domaćin KBV “Isak Ze”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstojeće subote, 19.3.2022.godine, Zenica će biti domaćin Državnog prvenstva BiH u kick boxu.

Organizator i domaćin će biti Klub borilačkih vještina (KBV) „Isak Ze“ u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ od 10 sati. Kik boks savez BiH dodijelio im je domaćinstvo za ovo Državno prvenstvo.

Tim povodom na današnjem pressu, koji se održao u Motelu „Almy“ Zenica domaćini su bili: Mersed Mulić i Mirza Pjanić, treneri u KBK „Isak Ze“, Ahmed Krnjić, član kluba „Isak Ze“, evropski prvak u kick-boxu u Wako asocijaciji i takmičar i na ovom prvenstvu, te Ahmed Džananović, takmičar u KBV „Isak Ze“.

Kako je saopšteno na pressu, Državno prvenstvo će se organizovati u disciplinama K-1 i Light kontakt.

Prijavljeno je 246 takmičara iz 45 klubova, a klub „Isak Ze“ će nastupiti sa osam takmičara i to pet seniora, Ahmed Krnjić u super teškoj kategoriji, Amar Husetović do 67 kg i Mirko Crnović do 91 kg, te pet juniora, Ibrahim Zukan, Alem Merdan, Bakir Baručija, Ervin Alajbegović i Naser Pipić.

Inače, kako je istaknuto, ovo je prvi dio Državnog prvenstva, a još će se održati dva dijela prvenstva u drugim disciplinama i kategorijama i to u Lou kicku u Konjicu i Ful contactu u Sarajevu.

U aprilu član „Isaka“, Ahmed Džananović boriće se u finalu Državnog prvenstva u olimpijskom boksu, dok u regionalnoj ligi nastupa za sarajevski Željezničar.

Do kraja ove godine u klubu „Isak Ze“ planiraju održati još dva velika takmičenja i to profi  turnir No limit i memorijalni turnir u znak sjećanja na osnivača kluba i trenera Huseina Selimovića -Musu, koji nas je napustio 21.7.2019.godine u 60.godini života.

Najboljeg bh. borca, Ahmeda Krnjića, u julu očekuje nastup na Svjetskim igrama u Americi, na koje se uspio kvalifikovati i on je, tim povodom, izjavio na pressu:

-Prije dvadeset dana, krajem prošlog mjeseca, u bugarskoj Varni sam odradio posljedni meč i pobjedio sam estonskog borca, nakon četvrte, odnosno ekstra runde. Meč je bio težak. Poslije domaćih takmičenja idemo sredinom maja na idući Senšei nastup. To je ujedno jedan od posljednjih testova pred odlazak na Svjetske igre u Ameriku. Svjetske igre su jedan od velikih događaja koji se održava svake četiri godine, kao olimpijada u borilačkim sportovima. Očekuje me sedam boraca u grupi i ja osmi. Očekujem najmanje jednu medalju bilo kojeg sjaja -, izjavio je Ahmed Krnjić.

Generalni sponzor Državnog prvenstva će biti BH Pošta, a pokrovitelj Grad Zenica.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno